Een uitdagend jaar met nieuwe kansen en initiatieven

29 januari 2021  |  Brabant-Zeeland

Vanuit IW Brabant-Zeeland wensen wij u en uw collega’s een heel mooi, leerzaam maar bovenal gezond 2021 toe. De deur van 2020 trekken we achter ons dicht en treden weer een kansrijk nieuwjaar binnen.

Normaal gesproken treft u hier het voorwoord van Ton Gerritsen aan dus ik zal beginnen om mijzelf voor te stellen. Mijn naam is Stefan Adriaansen, 36 jaar en woonachtig in Tilburg. 12 jaar geleden begon ik bij IW Brabant-Zeeland met het opzetten van IW Contract Onderwijs. Vervolgens heb ik 4 jaar als Landelijk Manager Contract Onderwijs voor IW Nederland gewerkt en ik kreeg de kans om terug te keren naar onze mooie regio als Commercieel Directeur. Vanaf 1 januari 2021 mag ik de functie als Adjunct directeur vervullen. Samen met Ton vorm ik de Directie van IW Brabant-Zeeland.

2021
2021, een uitdagend jaar met nieuwe kansen en initiatieven. Een bekend voorbeeld is het digitaal overleggen dat veel tijdsbesparing oplevert en geen reistijd heeft. Niet altijd even handig, want er ontbreekt een stuk persoonlijk contact. Voor nu én de toekomst een aandachtspunt om hier een goede balans in te vinden. In 2020 zijn wij ook actief aan de slag gegaan met de invulling van het project ‘IW’ers Boeien, Binden en Behouden’. Binnenkort volgt daarover een update.

Kans vergroten
Met de onzekerheid rondom Corona zien wij dat de vraag naar technische leerlingen en medewerkers blijft groeien. Ontvangt u als participant rechtstreeks sollicitaties van personen (leerlingen, zij-instromers, doorstroom etc.) maar kunt u deze niet plaatsen? Dan waarderen wij het zeer als deze kandidaten worden doorverwezen naar uw contactpersoon van IW Brabant-Zeeland. Hierdoor vergroten wij samen de kans om toekomstige vaklieden en aangesloten participanten op weg te helpen.

Participanten contributie
In onze nieuwsbrief treft u als bedrijf informatie aan hoe IWBZ omgaat met de participanten contributie wanneer u geen IW-leerlingen heeft. Daarnaast een korte terugblik op de open huizen dat met inachtneming van de geldende Corona maatregelen plaatsvindt. Wij waarderen het enorm dat een aantal participanten het initiatief hebben genomen om een open huis te bezoeken. Het stimuleert zeker om vanuit de bedrijfskant potentiele IW’ers te enthousiasmeren voor een mooi beroep in de installatie- of elektrotechniek! Opleiden doen we samen, dus samen gaan wij die uitdaging aan!

Tot slot, vergeet niet om als installateur tijdig te certificeren voor het Vakmanschap CO ofwel de gasketelwet. Er is veel vraag naar opfristrainingen ter voorbereiding op het praktijkexamen én de praktijkexamens zelve. Wij zijn momenteel volop aan het plannen waarin ook gekeken wordt naar de avond- en weekenden. Heeft u vragen naar aanleiding van bovenstaande met betrekking tot de CO-erkenning? Neem contact op met de Opleidingsadviseurs van IW Contract Onderwijs, Inge en Erwin! Stay Safe!

Stefan Adriaansen
Adjunct Directeur IW Brabant-Zeeland

Dé opleider in de
Elektro- en Installatietechniek
Webstation webdesignWordpress Development