Week van de Techniek

22 januari 2016  |  Midden, Regionaal

Week van de techniek

PERSBERICHT

13-1-2016, Amersfoort

Ruim 1500 VMBO leerlingen uit Eemland maken kennis met de mogelijkheden van leren en werken in de techniek. Van maandag 25 januari tot en met vrijdag 29 januari 2016 organiseert Stichting TechNet Eemland de Week van de Techniek. Ruim 1500 VMBO leerlingen uit deze regio nemen deel aan dit programma waarin zij kennismaken met de mogelijkheden van leren en werken in de techniek. De week wordt maandag 25 januari om 9.00 uur geopend door de Amersfoortse wethouder mevrouw Houwing. Gastlocatie is de Wereld voor techniek in Amersfoort.

Techniek is overal. Niet alleen in de industrie, maar juist ook in de gewone, dagelijkse zaken speelt techniek een hoofdrol. Gezien de doorlopende technische ontwikkelingen van producten en diensten, is de techniek ook in de toekomst een belangrijke werkgever.

Zelf aan de slag

VMBO leerlingen gaan zelf, actief aan de slag met toepassingen in de techniek. Tijdens een 1,5 uur durend programma maken zij kennis met 4 verschillende mogelijkheden van werken in de techniek. Er is keuze uit verschillende activiteiten, zoals het vormgeven van metaal en productietechnieken in de metaal, het construeren en ontwerpen van een gebouw, digitaal ontwerpen van elektrische schakelingen, het ontwikkelen van een lamp, innovatie met brandstof en installatietechniek, het programmeren van machines met luchtdruk, de werking van een motor en het effect van transport. Ook de combinatie van zorg en techniek komt aan bod in een opstelling van een rolstoelbaan.

Technisch bedrijfsleven en onderwijs ontmoeten elkaar op donderdag 28 januari 2016

Op donderdag 28  januari 2016 organiseert Stichting TechNet Eemland tijdens de Week van de techniek de bijeenkomst over duurzaamheid in de techniek  voor het technisch bedrijfsleven, onderwijs, overheid en brancheorganisaties. 033 Energie en Vereniging Eigen Huis zullen ervaringen delen op het gebied van samenwerking en duurzame oplossingen. Vanuit verbinding ontstaan nieuwe initiatieven, die aansluiten bij de behoefte van jongeren, het bedrijfsleven en onderwijs in de techniek.

Geïnteresseerden uit het technisch bedrijfsleven, onderwijs, overheid en brancheorganisaties zijn op donderdag 28 januari 2016  van 15.00 tot 18.00 uur van harte welkom. Locatie: Wereld voor techniek, Hardwareweg 15, Amersfoort. Er zijn geen kosten verbonden aan de bijeenkomst. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar techneteemland@mboamersfoort.nl

Organisator: Stichting TechNet Eemland, locatie: Wereld voor techniek, Hardwareweg 15  te Amersfoort, meer informatie mail naar techneteemland@mboamersfoort.nl of bel met Marleen Schrijver 06-546 93 592
Over Stichting TechNet Eemland

Stichting TechNet Eemland is een samenwerking van technisch bedrijfsleven, onderwijs, brancheorganisaties en overheid  met als doel het bevorderen van instroom in technisch onderwijs en bedrijfsleven in de regio Eemland. Stichting TechNet Eemland is verbonden aan Techniektalent.nu.

Stichting TechNet Eemland organiseert regelmatig bijeenkomsten waar participanten elkaar kunnen ontmoeten en nieuwe werkwijzen ontwikkelen en delen. Er is uitwisseling op het gebied van stageplaatsen, gastlessen en bedrijfsbezoeken. Voor meer informatie www.technet.nu (kring TechNet Eemland).
Over Wereld voor techniek

In het pand van De Wereld voor Techniek werken Bouwmensen, Installatie Werk Midden, Schilder^sCOOL en MBO Amersfoort intensief samen.. Er is directe kennisuitwisseling tussen onderwijs en bedrijfsleven. De praktijk staat centraal in alle technische opleidingen. Bouwmensen, InstallatieWerk Midden en Schilder^sCOOL zijn opleidingsbedrijven van de verschillende branches uit de gebouwde omgeving. Als vertegenwoordigers van het bedrijfsleven leveren zij input aan MBO Amersfoort om het onderwijs nog beter aan te laten sluiten op de praktijk.

Dé opleider in de
Elektro- en Installatietechniek
Webstation webdesignWordpress Development