Voorwoord

24 maart 2020  |  Algemeen, Noord, Oost & Flevoland

Het nieuws over het Corona-virus vliegt ons om de oren. Dagelijks verandert de situatie en uiteraard heeft ook IWNOF al haar lessen stopgezet. Tussen al het nieuws waar u dagelijks mee geconfronteerd wordt, wil ik u graag een hart onder de riem steken. Zowel bij de bij IWNOF aangesloten installateurs en leerlingen als instructeurs en opleidingslocaties zien we een enorm aanpassingsvermogen. De veerkracht en flexibiliteit om met deze unieke situatie om te gaan, zijn een compliment waard. We laten zien als (opleidings)sector er te staan als het nodig is. Laten we de bijzondere ervaringen die we daarmee nu opdoen meenemen naar de toekomst!

Introductie nieuw voorschakeltraject
Groot nieuws is het gloednieuwe voorschakeltraject dat IWNOF met ingang van het schooljaar 2020 – 2021 introduceert. Hiermee hopen wij nóg meer de verwachtingen van het installatietechnische bedrijfsleven en de uitstroom vanuit het vmbo te matchen. Dit voorschakeltraject vindt plaats in de opleidingswerkplaatsen van IWNOF en duurt, na een introductieweek, nog eens maximaal vijf weken. In die periode krijgen we een goed beeld van de inzet, houding en motivatie van een nieuwe leerling. Ook testen we de basis technische vaardigheden en/of leren die aan. Allemaal bedoeld om de leerlingen die deze periode doorstaan veel beter voorbereid te koppelen aan de monteurs in de werkpraktijk van onze installatietechnische bedrijven. Deze nieuwe aanpak gaan we in het schooljaar 2020 – 2021 breed inzetten. In het artikel nieuw voorschakeltraject leest u de overtuigende details.

Meer accent op Skills Talents
In het recente verleden besteedden we veel aandacht aan Skills Heroes en terecht! Met onze kandidaten uit Noord, Oost & Flevoland hebben we mooie prestaties geleverd op het nationale, Europese en wereldtoneel. In de toekomst verschuift onze aandacht meer van Skills Heroes naar Skills Talents en dus van het mbo naar het vmbo. Immers, de instroom vanuit vooral het vmbo is voor IWNOF een belangrijk speerpunt. Skills Heroes blijven we van harte aandacht geven tot en met de nationale kampioenschappen en dit geldt nu ook voor Skills Talents. Een mooie balans, lijkt ons.

Leerling-medewerkers = IW’ers!
Tot slot presenteer ik u trots de nieuwe term die we introduceren voor onze leerling-medewerkers. Deze kanjers noemen we voortaan….IW’ers! Kort en bondig en de spijker op de kop. We hopen dat de term IW’ers ook in uw installatietechnisch bedrijf snel uitgroeit tot een bekend begrip. In deze nieuwsbrief maken we er al direct een start mee! Ook een aanrader zijn de artikelen over de Bouwontdekdagen én de professionalisering van onze medewerkers.

Graag wens ik u veel leesplezier. Ik sta open voor al uw vragen en verzoeken.

Erik Nijhof
Directeur IW Noord, Oost & Flevoland

Dé opleider in de
Elektro- en Installatietechniek
Webstation webdesignWordpress Development