Veilig werken IW Noord-Holland

20 mei 2019  |  Noord-Holland

Jezelf en anderen niet in gevaar brengen. Veilig thuiskomen. Dat is wat we allemaal willen, toch gaat het soms mis. Hoe kunnen we dit samen voorkomen zonder het maken van verwijten of het zoeken van een schuldige? Wat kan jij doen en wat mag je van IW verwachten?

Is jouw persoonlijke werksituatie veilig?
Het is belangrijk dat je jezelf en anderen niet in gevaar brengt. Dit terwijl we vaak gehaast, moe, of wat minder scherp zijn. Houd je hoofd erbij en blijf bewust van de gevaren die op de loer liggen.

Pas jij de LMRA toe?
Iedereen wil veilig thuiskomen, alleen gaat dit nog weleens mis. Gebruik het LMRA kaartje als tool om het werk te beoordelen. Als je een onveilige situatie niet verbeterd krijgt, stop dan het werk. Het is belangrijk dat je veiligheid bespreekbaar maakt. De leerlingbegeleider of de leidinggevende ter plaatse is daar bij uitstek geschikt voor.

Welke type ongevallen zijn er?
Er zijn vanuit het eerste kwartaal 5 type ongevallen bekend met oorzaken als:

  • Uitglijden op een glad wegdek;
  • Het te hoog stapelen van pallets met beknelling tot gevolg;
  • Het uitschakelen van een verkeerde eindgroep;
  • Het verkeerd plaatsen van de voet;
  • Het openhalen van een vinger bij het monteren van een radiator beugel

Probeer je bewust te zijn van een mogelijke onveilige situatie; ook ongevallen zonder verzuim dien je melding van te maken.

Wat levert het je op om de LMRA toe te passen?
Geen ongevallen betekent een gezond lijf. Een veilige werkomgeving zorgt ervoor dat jij en je collega’s je werk goed uitvoeren wat zorgt voor tevredenheid.

Veranderen doen we samen!
De veiligheid staat voorop waardoor we ons veiligheidsbeleid continue bijstellen. IW biedt de zorg voor veilige middelen en voorlichting: maak gebruik van ons!

 

Dé opleider in de
Elektro- en Installatietechniek
Webstation webdesignWordpress Development