Van Gemert Installatiegroep en IW Zuid-Oost zorgen samen voor vakmensen

24 april 2019  |  Zuid-Oost

Er zijn steeds minder jongeren in Zuid-Oost Nederland en van die jongeren kiest ook een steeds kleiner deel voor een uitdaging in de techniek. En dat terwijl er juist meer vakmensen nodig zijn in de nabije toekomst!

De enige manier om te zorgen voor meer vakmensen, is om de krachten te bundelen: samenwerkingsverbanden starten! Eén voorbeeld van zo’n samenwerking is die tussen IW Zuid-Oost en Van Gemert Installatiegroep BV uit Overloon/Mill. Van Gemert is voor IW Zuid-Oost een erg fijne “participant”. Maar waarom eigenlijk? Een opsomming:

Korte lijnen – Onze leerlingbegeleider Theo van den Elzen heeft direct contact met zowel de leerling, de school én Jack Brienen (P&O en leerlingbegeleider bij van Gemert).
Warm bad – Leerlingen voelen zich thuis bij Van Gemert. Ze zijn weliswaar in dienst bij IW Zuid-Oost, maar worden gezien als eigen medewerkers en dat voelt als een warm bad.
Blijven opleiden – Opleiden is belangrijk voor Van Gemert en daardoor blijven ze investeren in nieuwe medewerkers. Maar ook de bijscholing van de vaste mensen is dagelijkse kost.
Divers aanbod Binnen Van Gemert is er een grote diversiteit aan mogelijkheden: service & onderhoud, woningbouw, utiliteit en dat zowel in elektro- als installatietechniek. Leerlingen kunnen én mogen ontdekken wat ze leuk vinden en dat maakt het aantrekkelijk om leerling te zijn bij Van Gemert.
Ieder zijn kracht – IW Zuid-Oost is goed in opleiden en Van Gemert is goed in installatietechniek. Veel bedrijven denken dat ze zelf kunnen opleiden, maar het is pas echt slim als je je expertises effectief inzet en dat doet IW Zuid-Oost richting Van Gemert en omgekeerd.
‘Vooruitzien is regeren’ – meer dan 15 jaar geleden installeerde Van Gemert al de eerste warmtepompen (en die werken nog altijd!) en dat geeft nu een enorme voorsprong in kennis en ervaring. Er is vroegtijdig ingespeeld op ontwikkelingen en ze blijven meegaan met (aankomende) vernieuwingen in de branche.

Van Gemert onderscheidt zich ook door duidelijke communicatie naar buiten toe. Op de site staat dat ze opleiden via IW Zuid-Oost, zodat startende leerlingen weten waar ze aan toe zijn. Wat ons betreft hebben we geen klant-leverancier verhouding met elkaar, maar zijn we echte partners.

Jack Brienen (foto): “Ik zeg altijd, doe waar je goed in bent. Dat geldt in de eerste plaats voor de leerling die bezig is met ontdekken van zijn of haar talenten. Maar dat geldt ook voor IW Zuid-Oost die zorgt voor opleiding én ondersteuning. En dat geldt dus voor ons als bedrijf ook: wij bieden de praktijkervaring en daar zijn wij goed in.”

Dé opleider in de
Elektro- en Installatietechniek
Webstation webdesignWordpress Development