Topstarters Tien jaar

2 februari 2016  |  Algemeen, Bedrijven, Jongeren

Dit jaar worden voor het tiende jaar op rij de evenementen Topstarters georganiseerd. OTIB startte hiermee in 2007 met als doel om jong talent voor de technische installatiebranche te behouden. Een inspirerende dag voor werknemers tot en met 25 jaar. Een moment om jonge vakmensen aan te moedigen stil te staan bij hun verdere loopbaan.

“ ieder jaar opnieuw succesvol “

InstallatieWerk is een groot voorstander van Topstarters en laat haar al leerling-werknemers dan ook deelnemen. Het programma is even mooi als eenvoudig van opzet. In het ochtendprogramma zijn er vier workshops. In de middag wordt dat wat geleerd is, in de praktijk toegepast. Vooral de workshop van oud-wereldkampioen judo Dennis van der Geest getiteld ‘Doorzetten met Dennis’, wordt hoog gewaardeerd. Jonge werknemers trekken een judo-pak aan en brengen zo goed en zo kwaad als mogelijk in de praktijk dat wat Dennis van der Geest ze leerde over het overwinnen van tegenslagen.

Het aantal deelnemers aan Topstarters groeide in de loop der jaren gestaag. Van 372 in het beginjaar 2007 naar 922 deelnemers in 2015. De dag krijgt als waardering het rapportcijfer 8,2. Daarnaast geeft 89% van de deelnemers aan dat Topstarters een aanzet is geweest om na te denken over hun verdere loopbaan. Maar liefst 88% zegt verder dat de dag de aanleiding is om een verdere opleiding of cursus te gaan volgen. InstallatieWerk adviseert haar leerling-werknemers over de besteding van de TopstartersPas – een scholingstegoed van € 500,00 – die ze als deelnemer na afloop ontvangen. In dat gesprek wordt aangegeven welke cursus goed aansluit bij de beroepsopleiding. Het advies kan ook zijn het volgen van autorijlessen.

Tenslotte, heel belangrijk, wijzen cijfers uit dat de branchestandvastigheid onder deelnemers aan Topstarters beduidend hoger ligt dan onder overige werknemers jonger dan 26 jaar. En daarmee bereikt TopStarters haar oorspronkelijk doel: behoud van jong talent voor de branche.

TopVakmanschapsdagen en Masterclass

In 2014 is er een vervolgprogramma gekomen. Tijdens TopVakmanschapsdagen zijn er voor werknemers die al wat langer in de branche werken, workshops over communicatie, omgaan met klanten, projectmanagement en leidinggeven. De opzet van de dag is vergelijkbaar met die van Topstarters: een combinatie van iets nieuws leren met het direct interactief toepassen.

De Masterclass richt zich op inspireren; geïnteresseerden uit branche ontmoeten jonge innovatieve ondernemers en spreken met hen over innovatieve technieken en nieuwe vormen van ondernemerschap.

De vierde loot: TopCoach

Dit jaar wordt voor het eerst op vier plaatsen in Nederland het programma TopCoach verzorgd, gericht op werkplekbegeleiders. Omdat een groot aantal van hen al aanwezig is als begeleider op de TopVakmanschapsdagen, lopen deze twee programma’s parallel.

Maar wat maakt een coach nu een topcoach? En hoe kun je je eigen talenten inzetten om zo’n topcoach te worden? Dit zijn vragen die in het programma TopCoach behandeld en vooral ook geoefend worden.

Leerlingbegeleiders van InstallatieWerk nemen deel aan de evenementen TopCoach en nodigen ieder een aantal werkplekbegeleiders van bij InstallatieWerk aangesloten leerbedrijven uit om mee te gaan. Een Topteam van leerlingen verdient immers ook een Topcoach!

Let op uw telefoon. U kunt een uitnodiging verwachten.

Voor meer informatie:

www.topstarters.otib.nl

Dé opleider in de
Elektro- en Installatietechniek
webdesign development

Inschrijven voor een MBO opleiding bij IW

Ondanks alle maatregelen vanuit de overheid, is het gewoon mogelijk om je aan te melden voor een BBL opleiding bij IW. Zodra je aangemeld bent, wordt er contact met je opgenomen over de vervolg stappen.

AANMELDEN

Toch nog vragen?

Dat begrijpen wij heel goed! We helpen je graag verder. Verdeeld over heel Nederland hebben we IW collega’s werken die je precies kunnen vertellen hoe het eraan toe gaat in jouw regio. Ook in deze periode zijn we zowel per telefoon als online goed bereikbaar; bekijk de contact gegevens en bel of mail ons je vraag.

AL JE VRAGEN