Samenwerking InstallatieWerk met IMK opleidingen

2 december 2015  |  Achterhoek-Rivierenland, Algemeen, Bedrijven, Brabant-Zeeland, Contractonderwijs, Midden, Noord, Oost & Flevoland, Noord-Holland, Zuid-Holland, Zuid-Oost

InstallatieWerk Contract-Onderwijs en IMK Opleidingen hebben elkaar gevonden in praktijkgericht opleiden. Eenieder sterk op zijn eigen gebied: InstallatieWerk op het technisch vlak en IMK Opleidingen op de soft skills.

 

Stefan Adriaansen (Landelijk manager Contract-Onderwijs): “Monteurs moeten tegenwoordig meer kunnen dan alleen het technische probleem oplossen. Vroeger kwam de monteur in zijn werkkloffie bij de klant, deed het werk en vertrok weer naar de volgende klant.

 

Tegenwoordig wordt er meer van de monteurs verwacht. Klanten willen weten wat de monteur heeft gedaan, waar ze voor betalen en welk product de monteur zojuist heeft geïnstalleerd. Communicatie, signalering en advisering zijn inmiddels net zo belangrijk als de technische kennis.”

 

We weten wat er speelt

“Wij hebben jarenlange ervaring in het opleiden en nascholen van jonge en ervaren vakmensen uit de installatiebranche. Bovendien werken wij vooral op regionaal niveau. Daardoor weten wij wat er speelt in de branche én de betreffende regio”, aldus Stefan Adriaansen.

“De opleidingen en begeleiding welke wij bieden, zijn veelal vakinhoudelijk geweest, dus vooral technisch. Nu goede communicatie, signalering en advisering steeds essentiëler zijn, willen we onze relaties ook daarin van dienst zijn”.

 

Vandaag geleerd is morgen toegepast

Bert Pol van IMK Opleidingen: “Trainingen die we specifiek op deze branche hebben afgestemd, zijn Praktisch leidinggeven op de werkvloer, De monteur als ambassadeur, Commerciële binnendienst, De vakman als accountmanager en Omgaan met jongeren en stagiairs. Door samen te werken met Installatiewerk Contract-Onderwijs, zitten we nog dichter op de praktijk van de deelnemers en combineren we het beste van beide werelden..

 

Vooral in het praktijkgericht opleiden vinden we elkaar. Net als InstallatieWerk Contract-Onderwijs zijn wij van mening: leren doe je niet alleen uit een boekje, maar vooral door te doen. Praktijkgerichtheid is essentieel, zeker in een branche waar vooral echte doeners werken. Vandaag geleerd is morgen toegepast. Met deze samenwerking kunnen we onze klanten nog completer ondersteunen in de ontwikkeling van hun mensen en de organisatie.”

 

In het cursusaanbod van 2016 vindt u de genoemde opleidingen terug.

 

 

Dé opleider in de
Elektro- en Installatietechniek
Webstation webdesignWordpress Development