Samen werken aan sterk techniekonderwijs!

18 juli 2019  |  Algemeen

Van 2020 – 2023 is er 440 miljoen euro subsidie beschikbaar voor de uitvoering van regionale plannen van vmbo-scholen, mbo-instellingen, het bedrijfsleven en regionale overheid. De doelstelling is werken aan een duurzaam, dekkend en kwalitatief sterk technisch onderwijs. Mede door intensieve lobby vanuit Techniek Nederland wordt er sinds september 2018 gemiddeld honderd miljoen per jaar extra geïnvesteerd in techniekonderwijs op het vmbo.

In de afgelopen periode zijn een heleboel techniek vmbo’s druk geweest om de aanvragen in het kader van Sterk Techniekonderwijs met regionale partners in te vullen. Ook de technische branche is sterk betrokken. Individuele bedrijven, netwerken, IW Nederland en ook OTIB en Techniek Nederland hebben zich ingezet bij de aanvragen. De vmbo’s moeten aantonen dat ze samenwerken met bedrijven en roc’s. De plannen lopen uiteen van de inrichting van technieklokalen, bedrijfsbezoeken, het samen met bedrijven vormgeven van gast- en praktijklessen tot professionalisering van techniekdocenten.

Vanaf januari 2020 krijgen de regio’s geld om de plannen uit te voeren en leerlingen op een aantrekkelijk en innovatieve manier voor te bereiden op een opleiding en werk in de techniek.

In totaal dienden 78 regio’s plannen in, 45 zijn er in de eerste ronde goedgekeurd. De overige regio’s kunnen tot 1 oktober 2019 hun plannen verbeteren en opnieuw indienen. Verschillende media hebben de afgelopen tijd aandacht besteed aan het techniekonderwijs. Een overzicht vindt u op sterktechniekonderwijs.nl

*bron Techniek Nederland

Dé opleider in de
Elektro- en Installatietechniek
Webstation webdesignWordpress Development