Sam Strijbis doet namens IW Noord-Holland mee aan Skills the Finals!

14 februari 2020  |  Algemeen, Noord-Holland

Van 4 tot en met 6 maart 2020 is Leeuwarden het centrum van talentvol vakmanschap in Nederland. Tijdens deze drie dagen vindt in WTC Expo de 5e editie van Skills The Finals plaats; hét NK voor beroepen. Zo’n 1.000 deelnemers uit het vmbo en mbo gaan met elkaar de strijd aan in ruim 50 vakwedstrijden: wie wordt de beste van Nederland in zijn of haar vakgebied?

IW’er Sam Strijbis heeft zich namens IW Noord-Holland gekwalificeerd voor het onderdeel Installatietechniek. Hij gaat dus deelnemen aan deze finale wedstrijd….!
Hoog tijd om wat meer over Sam te weten te komen; waar komt zijn interesse voor de techniek vandaan en wat verwacht hij van de Skills?
We zochten Sam op tijdens zijn werk en stelde hem een aantal vragen!

Hi Sam, kan je jezelf even kort voorstellen aan de mensen die je nog niet kennen?
Jazeker, ik ben 19 jaar, geboren in Dirkshorn en alweer even woonachtig in Tuitjehorn.
Op dit moment zit ik in het 3e jaar van mijn opleiding bij IW Noord-Holland. Ik heb het erg naar mijn zin!

Ok top, en hoe ben je zo in de techniek beland?
Ik heb altijd al wel interesse in techniek gehad. Wist ook dat ik graag met mijn handen wilde werken. Door een paar stages die ik heb gedaan wist ik dat ik hierin verder wilde. Zo ben ik er langzaam ingerold. In september 2017 ben ik bij IW gestart met de niveau 3 opleiding ‘werktuigkundige installaties, eerste monteur woning’. Sinds begin 2019 werk in het bedrijf van mijn vader; Strijbis Installaties.

Dat klinkt goed!
Kan je ons eens meenemen in hoe een gemiddelde werkdag eruit ziet voor je?
Die begint lekker vroeg; om 07.00 uur meld ik me bij mijn vaders huis. Hier doen we eerst een bakkie en vervolgens pakken we de spullen bij elkaar die nodig zijn voor de klus van die dag.
Dit is eigenlijk iedere dag verschillend; we zitten in de nieuwbouw, CV installaties, zinkwerk maar bijvoorbeeld ook renovaties van badkamers en het plaatsen van warmtepompen.

Klinkt best tof, en, wat vind het leukste aan je werk?
Ja, toch de afwisseling in het werk, gewoon leuk om op zoveel verschillende plekken te komen.
En je leert daardoor ook iedere dag weer bij.

Binnenkort… Skills the Final! Yeah, best leuk of niet?
Zeker leuk, ben nu ook aan het trainen hiervoor. Ik ga deze periode extra naar de opleidingslocatie van IW in Heerhugowaard om me zo goed mogelijk voor te bereiden.
Mijn leerlingbegeleider Jacco heeft me destijds gevraagd of ik aan de Skills wedstrijden mee wilde doen. Vind het best een eer; is toch bijzonder als je gevraagd wordt voor zoiets.

Zeker bijzonder! Niet onbelangrijk…
Ben je er al klaar voor?
Ik probeer me zo goed mogelijk voor te bereiden; verder heb ik niets te verliezen, zo sta ik in de wedstrijd in ieder geval. Als ik er voor mezelf alles uitgehaald heb, is het Skills avontuur voor mij in ieder geval geslaagd.

Nou Sam, wij hebben er alle vertrouwen in dat je het goed gaat doen! We gaan je zeker volgen in Leeuwarden en alvast heel veel succes!

#OmdatOpleidenWerkt!

Dé opleider in de
Elektro- en Installatietechniek
Webstation webdesignWordpress Development