Bijzonder verhaal uit de praktijk

30 juni 2017  |  Noord-Holland, Regionaal

Via InstallatieWerk is Yunus Cetinkaya aan het werk bij Bonarius Service BV. Onlangs was hij voor Bonarius aan het werk in Amsterdam-Zuid. Bij het controleren van de ketel kwam hij erachter dat een bepaald onderdeel aan vervanging toe was en gaf bij de mevrouw in kwestie aan, dat hij even naar de auto zou lopen om het onderdeel te halen. Bij terugkomst deed de mevrouw niet open…

‘Dit is vreemd’, dacht Yunus. ‘Ik heb net nog tegen de mevrouw gezegd dat ik snel terug zou komen.’ Daarop liep hij naar de zijkant van het appartement en keek door het raam en zag daar dat de mevrouw op de grond lag. Snel rende hij naar de buren om te vragen of zij een sleutel van de buurvrouw hadden. Dit hadden ze, echter dit was alleen van de eerste deur. De tweede deur die hij op een kiertje had gelaten was gedeeltelijk weer in het slot gevallen, maar doordat Yunus er flink tegen aan duwde, kon hij die weer open krijgen.

Geruststellen

Eenmaal weer terug in de woning constateerde Yunus dat de mevrouw inmiddels weer was bij gekomen, maar dat haar armen helemaal paars en blauw waren. Ook was ze nog enigszins gedesoriënteerd en geschrokken. Hij heeft meteen een dekentje gezocht en die over haar heen gelegd en een kussentje onder haar hoofd ter ondersteuning. Daarna kort even wat vragen gesteld en de ambulance gebeld. Tijdens het wachten op de ambulance heeft Yunus nog wat met de mevrouw gepraat om haar gerust te stellen en wat water voor haar gepakt.

Gewoon aan het werk

De ambulancebroeders hebben de mevrouw meegenomen naar het ziekenhuis en bij het voorbij rijden op de bran­card heeft zij Yunus uitgebreid bedankt. Daarna is hij weer gewoon aan het werk gegaan.

De normaalste zaak van de wereld

Yunus vindt het de normaalste zaak van de wereld wat hij gedaan heeft, maar hij was er ook wel een beetje van geschrokken. De mevrouw deed hem aan zijn eigen oma denken. Hij weet helaas niet of de mevrouw er iets aan over heeft gehouden, maar hij is blij dat hij heeft kunnen helpen.

Wij zijn in ieder geval enorm trots op Yunus en op de manier waarop hij gehandeld heeft!

Dé opleider in de
Elektro- en Installatietechniek
Webstation webdesignWordpress Development