Piet Jongman, nieuwe District Manager Friesland voor IWNOF:

14 december 2018  |  Noord, Oost & Flevoland

“Ik vind het fijn om met jonge mensen te werken en die naar een hoger plan te brengen”

Piet Jongman is met ingang van 1 oktober 2018 de nieuwe District Manager Friesland voor IWNOF. Hij volgt Anthony Brak op die emigreerde naar Spanje. Piet: “De eerste indrukken zijn geweldig. Ik ben hier helemaal op mijn plaats.”

Piet is 60 jaar en werkte 42 jaar bij De Groot Installatiegroep: “Daar heb ik een prachtige tijd gehad, met mooie projecten, uitdagingen en functies met verantwoording. Het familiebedrijf De Groot heeft mij altijd alle kansen geboden. De slogan luidt: “Wij zijn de Groot “. Iedereen die bij de Groot werkt heeft en moet het familie- en wijgevoel hebben. Ik heb veel functies doorlopen en mijn eindfunctie was vestigingsmanager. De sfeer was prettig en ik was eigenlijk deel van de familie. Echter, in relatie tot mijn leeftijd begon de verantwoordelijkheid voor de targets en medewerkers te wegen. Ik heb netjes aan De Groot gemeld dat, áls er zich een nieuwe uitdaging voor zou doen, ik die serieus zou overwegen. Hiermee wilde ik ook gelegenheid geven aan de jonge garde om het stokje over te nemen.”

Kans gegrepen
Die uitdaging kwám, toen Piet getipt werd door Jan van der Linde van IWNOF uit Almere dat de functie van Anthony Brak als District Manager Friesland bij IWNOF vrijkwam: “Ik heb die kans gegrepen omdat ik het fijn vind om met jonge mensen te werken en die naar een hoger plan te brengen. Het is heel mooi als je jonge mensen kan helpen om hun competenties te ontdekken en richting een goede toekomst in de installatietechniek te stimuleren. Die uitdaging zag ik in deze functie. Bij mijn werk voor De Groot was ik op onze vestiging altijd al betrokken bij opleiden, ik had en heb daar gevoel voor. Ik ben 60 en heb nu deze kans gekregen. Ik pak die met beide handen aan!” Tien jaar geleden was Piet bestuurslid bij ROI, de voorloper van IW. Dus Piet was met de doelen en drijfveren van wat nu IW is, bekend: “We zijn een stichting, alles wat we verdienen geven we terug aan de organisatie en de leerlingen. Ook dat facet spreekt mij enorm aan.”

`Het is heel hectisch en heel druk. Je kunt het niet half doen.
Je moet er echt voor je leerlingen zijn.`

Hoge eigen verantwoordelijkheid
De eerste indrukken van Piet zijn heel goed: “Ik heb een intensieve inwerkperiode gehad door een maand met Anthony mee te draaien. Het is heel hectisch en heel druk. Je kunt het niet half doen, je moet er echt voor je leerlingen zijn. De diversiteit onder de leerlingen is enorm en ze hebben vaak hun eigen persoonlijke verhaal. Ik vind het geweldig om hen te helpen hun diploma op niveau 3 of zelfs niveau 4 te halen. Plus het voor hen vinden van een bedrijf dat bij hen past, dat is namelijk ook de kunst. Voor mij is het ook geweldig, ik kan mijn eigen dag indelen en zelf prioriteiten stellen en ook mijn eigen beleid maken en koers varen. Ik ervaar de hoge eigen verantwoordelijkheid als heel fijn. Die had ik eerder ook, maar nu is de druk van het begeleiden van medewerkers weg. Wat mij ook aanspreekt, is dat ik het hele traject met de leerling begeleidt van A tot Z. Van leerlingen werven, kiezen tussen Elektro of Installatie en het plaatsen bij het leerbedrijf tot en met het leren op school en zorgen dat het diploma wordt gehaald.”

Gelukkig met geboden kans
Ook de keuze voor Friesland is goed uitgepakt, geeft Piet tot slot aan: “Ik heb altijd met mensen uit het westen gewerkt en het is heel fijn om nu met Friezen te werken. De rust, de ruimte en de beleving hier spreken mij erg aan. Ook dit is een geslaagd facet van mijn nieuwe baan. Al met al ben ik heel gelukkig dat ik deze kans heb gekregen én met beide handen heb aangegrepen.”

Dé opleider in de
Elektro- en Installatietechniek