Niveau
4

Technicus elektrotechnische industriële installaties en systemen: een wereld apart… jouw wereld!

Elektrotechnische industriële installaties en systemen zijn een wereld apart…jouw wereld! Complex, uitdagend en voor de gebruikers onmisbaar. Als technicus legt jij deze installaties aan. Ook voer je onderhoud en uit en realiseer je aanpassingen. Vooral bij algemene elektrotechnische installaties, gebouwbeheersystemen, datanetwerken en telecommunicatie-installaties.

Mobiel actief

Je werkgever als technicus elektrotechnische industriële installaties en systemen is een installatiebedrijf. Je doet je werk op verschillende locaties, vaak in de industriële omgeving, zoals grote fabriekspanden. Bij het installeren en onderhouden van installaties werk je op locatie. Heel afwisselend dus! Prefabricage doe je efficiënt in de werkplaats van je werkgever.

Van plan naar praktijk

Tekeningen vertaal je naar uit te voeren werkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan het bepalen van de meest optimale route en positie van de bekabeling en bedrading bij complexe gebouwinstallaties.

Risico’s inschatten én voorkomen

Risicoanalyses maken zit je in het bloed. Vooral in industriële omgevingen zijn die onmisbaar. Je vindt het de normaalste zaak van de wereld om de (industriële) voorschriften op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu te volgen. Ook check je dat medewerkers dit doen.

Communiceren is je tweede natuur

Tijdens je werk heb je te maken met collega’s, (eerste) monteurs en met werknemers van andere bedrijven, opdrachtgevers en klanten.

Deze opleiding is beschikbaar in de volgende regio's:

Achterhoek-Rivierenland
Brabant-Zeeland
Noord-Holland

Vooropleiding:

MBO niveau 3

Duur opleiding

2 / 3 jaar

Voordelen voor jou:

Direct salaris
  Combineer studie
en werk
  Geen kosten
voor opleiding
  Volop mogelijkheden
om door te groeien
  Begeleiding bij
leerbedrijf
  Arbeids­contract tijdens
je opleiding
Dé opleider in de
Elektro- en Installatietechniek
Webstation webdesignWordpress Development