Niveau
3

Servicemonteur koude- en klimaatsystemen: jij houdt Nederland 24/7 in topconditie

Overal kom je steeds meer koude- en koeltechniek, airconditioning en warmtepompsystemen tegen. In woningen, winkels, fabrieken, scholen, kantoorgebouwen en ziekenhuizen. Slimme systemen die onze economie, zorg en onderwijs draaiende houden. Dus hebben we ook slimme servicemonteurs nodig om deze systemen 24/7 in topconditie te houden.

Je bent 100% servicegericht…

Als servicemonteur koude- en klimaatsystemen voer je vooral servicetechnische werkzaamheden uit. Zoals aan commerciële kleine tot middelgrote koude- en klimaatsystemen, airconditioning en warmtepompsystemen. Maar ook werk je met kleinere systemen met als secundair koudemiddel water en glycol-water.

Jij bent de monteur die klanten graag weer terugzien

Je werkt vrijwel altijd op locatie en je bent veel onderweg. Bijvoorbeeld naar woningen, winkels, fabrieken, scholen, kantoorgebouwen en ziekenhuizen. Dat is ‘part of the job’. Je doet je werk rustig en zonder ‘gedoe’ voor de klant. Soms werk je samen met collega’s en soms werk je alleen. Als dingen even anders lopen, ga je niet met de hakken in het zand, maar ben je flexibel. Ook vind je voor problemen graag een oplossing. Overlast voor de klant beperk je tot een minimum.

Veiligheid voorop

Van jouw werk hangt heel veel af. Elke dag opnieuw. Want de risico’s zijn groot als jij de regels niet goed toepast. Zoals de strenge hygiëneregels als je met voedingsmiddelen werkt. Ook heb je altijd je blik gericht op veiligheid, gezondheid en milieu. Al jouw oplossingen voldoen altijd 100% aan de wettelijke eisen. Ook als het een tijdelijke maatregel is. Daarvoor zijn milieu- en voedselveiligheid té belangrijk. Heb jij je job gedaan? Dan voldoet het systeem aan twee zaken: de (wettelijke) eisen én de wensen van de klant. Op naar de volgende klus!

Loop je ook warm voor mensen?

Soms werk je alleen, maar net zo goed met collega’s. Dat laatste vooral als het werk groot en complex is. Ook overleg je met werknemers van andere bedrijven, opdrachtgevers en klanten. Je moet dus ook warm lopen voor mensen! Met je collega’s deel je al je nieuwe ervaringen. Je laat hen dus graag profiteren van jouw vakkennis.

Deze opleiding is beschikbaar in de volgende regio's:

Noord-Holland
Zuid-Holland
Zuid-Oost

Vooropleiding:

MBO niveau 2, VMBO-k, overgangsbewijs 3-4 havo

Duur opleiding

2 á 3 jaar

Voordelen voor jou:

Direct salaris
  Combineer studie
en werk
  Geen kosten
voor opleiding
  Volop mogelijkheden
om door te groeien
  Begeleiding bij
leerbedrijf
  Arbeids­contract tijdens
je opleiding
Dé opleider in de
Elektro- en Installatietechniek
Webstation webdesignWordpress Development