Niveau
3

Eerste monteur woning: jouw kennis is het comfort van anderen

In je huis wil je je fijn voelen. Voorzien van alle comfort. Om te koken, te douchen en om gewoon te genieten. Als eerste monteur woning ben jij verantwoordelijk voor dit comfort. Met de modernste technieken maak je het mensen thuis naar hun zin. Hoe mooi is het dat je daar je studie en werk van kan maken?

Je bent pas tevreden als álles werkt

Als eerste monteur woning installeer je werktuigkundige installaties en onderdelen daarvan. Zoals voor gas, water, centrale verwarming, ventilatie en riolering. Je gebruikt vooral leidingen met een kleine diameter speciaal voor woningen. Je werkt zelfstandig en bent pas tevreden als alles gebruiksklaar werkt voor de bewoners. Dus regel je ook in een handomdraai besturingsprogramma`s en installaties in.

Je bent een mensenmens

Je werk draait om techniek. Maar als eerste monteur woning begeleid je in jouw team ook de monteur werktuigkundige installaties. En heb je met collega’s, werknemers van andere bedrijven, opdrachtgevers en klanten te maken. Je bent een mensenmens dat graag goed met iedereen omgaat.

Tijdens je opleiding leer je veel, héél veel:

• Werktuigkundige installaties in woningen installeren.
• Monteren van leidingen voor gas, water, centrale verwarming of riolering.
• Ontdekken hoe werktuigkundige en sanitaire toestellen werken.
• Plus alle vereiste onderhoudswerkaamheden.
• Dak- en geveldoorvoeringen aanbrengen.
• Demonteren van diverse componenten.
• Verbinden van leidingen door verschillende verbindingstechnieken, zoals solderen, schroefdraadverbindingen, knelkoppelingen, persen, lijmen en lassen.
• Ook leer je testen en controleren.

Vooropleiding:

MBO niveau 2, VMBO-k, overgangsbewijs 3-4 havo

Duur opleiding

2 á 3 jaar

Onze kracht:

Direct salaris
  Combineer studie
en werk
  Geen kosten
voor opleiding
  Volop mogelijkheden
om door te groeien
  Begeleiding bij
leerbedrijf
  Arbeids­contract tijdens
je opleiding
Dé opleider in de
Elektro- en Installatietechniek
Webstation webdesignWordpress Development

Inschrijven voor een MBO opleiding bij IW

Ondanks alle maatregelen vanuit de overheid, is het gewoon mogelijk om je aan te melden voor een BBL opleiding bij IW. Zodra je aangemeld bent, wordt er contact met je opgenomen over de vervolg stappen.

AANMELDEN

Toch nog vragen?

Dat begrijpen wij heel goed! We helpen je graag verder. Verdeeld over heel Nederland hebben we IW collega’s werken die je precies kunnen vertellen hoe het eraan toe gaat in jouw regio. Ook in deze periode zijn we zowel per telefoon als online goed bereikbaar; bekijk de contact gegevens en bel of mail ons je vraag.

AL JE VRAGEN