Deze opleiding is beschikbaar in de volgende regio('s)

Achterhoek-Rivierenland
Brabant-Zeeland
Midden
Noord Oost & Flevoland
Noord-Holland
Zuid-Holland
Zuid-Oost

EERSTE MONTEUR GAS WATER WARMTE

De eerste monteur gas water warmte werkt aan nieuwe en bestaande transport- en distributienetten voor gas, (drink)water of warmte, inclusief stations voor overheidsinstellingen, bedrijven en particulieren. De werkzaamheden vinden plaats in de buitenlucht, zowel binnen als buiten de bebouwde kom, en in een industriële omgeving. Bij de uitvoering van de werkzaamheden is hij vrijwel altijd afhankelijk van weersomstandigheden. Hij werkt in publieke ruimten en heeft te maken met omwonenden, voorbijgangers en verkeer.

Typerende beroepshouding:
De eerste monteur gas water warmte is zelfbewust, zelfstandig, resultaatgericht en zich bewust van de risico’s die zijn werk met zich meebrengen. Hij moet bereid zijn om onder alle weersomstandigheden buiten aan de slag te gaan. Hij werkt snel en zorgvuldig. Hij kan snel reageren op onvoorziene omstandigheden waarbij hij oog heeft voor de veiligheid van zichzelf, de ploeg en omgeving. Hij is er zich constant van bewust dat hij het bedrijf vertegenwoordigt en verliest de belangen van het bedrijf niet uit het oog.

Rol en verantwoordelijkheden:
De eerste monteur gas water warmte is uitvoerend en werkt zelfstandig. Hij werkt onder leiding van een uitvoerder, opzichter of technicus alleen, samen met een collega of in een ploeg aan aanleg-, onderhoud- en reparatiewerkzaamheden in het gas water warmte transport- en distributienet. Hij is verantwoordelijk voor de kwaliteit van zijn werk. Hij organiseert in opdracht werkzaamheden op de werklocatie en speelt –binnen grenzen– in op wisselende/onverwachte omstandigheden. Als hij minder ervaren collega’s begeleidt, is hij verantwoordelijk voor de veiligheid en hygiëne van hun werkplek en het resultaat van hun werk. Hij werkt volgens wet- en regelgeving, bedrijfsregels en arbovoorschriften.

Complexiteit:
De eerste monteur gas water warmte verricht werk waarvoor standaardwerkwijzen gelden en dat naar eigen inzicht wordt uitgevoerd, waarbij verschillende standaardwerkzaamheden gecombineerd worden. Hij heeft een diversiteit aan werkzaamheden. Hij maakt gebruik van specialistische kennis en vaardigheden op het gebied van gas/water/warmte transport- en distributie. Hij kan bij de uitvoering van zijn werkzaamheden altijd terugvallen op een vakvolwassen collega of leidinggevende.

KERNTAKEN EN WERKPROCESSEN

Aanleggen en monteren van transport- en distributienetten.

  • Voorbereiden aanleg- en montagewerkzaamheden en inrichten werklocatie.
  • Uitzetten en graven tracé.
  • Aanleggen en monteren transport- en distributienet.
  • Gebruiksklaar maken van nieuw aangelegde transport- en distributienetten.
  • Administreren en afsluiten aanleg- en montagewerkzaamheden.
  • Begeleiden minder ervaren collega’s.

Onderhouden van en verhelpen van storingen in transport- en distributienetten.

  • Voorbereiden onderhoud- en storingswerkzaamheden.
  • Controleren, vervangen en repareren –onderdelen van- transport- en distributienetten.
  • Gebruiksklaar maken van onderhouden/gerepareerde transport- en distributienetten.
  • Administreren en afsluiten onderhoud- en storingswerkzaamheden.

ARBEIDSVOORWAARDEN

Vijf dagen per week salaris conform de CAO van het Technisch Installatiebedrijf. Er wordt een Persoonlijk Ontwikkelingsplan gemaakt. Alle opleidingskosten worden betaald zoals schoolgeld en boeken.

NIVEAU

3

REGIO

Achterhoek Rivierenland
Brabant-Zeeland
Midden
Noord-Holland
Noord, Oost & Flevoland
Zuid-Holland
Zuid-Oost

Dé opleider in de
Elektro- en Installatietechniek
webdesign development

Inschrijven voor een MBO opleiding bij IW

Ondanks alle maatregelen vanuit de overheid, is het gewoon mogelijk om je aan te melden voor een BBL opleiding bij IW. Zodra je aangemeld bent, wordt er contact met je opgenomen over de vervolg stappen.

AANMELDEN

Toch nog vragen?

Dat begrijpen wij heel goed! We helpen je graag verder. Verdeeld over heel Nederland hebben we IW collega’s werken die je precies kunnen vertellen hoe het eraan toe gaat in jouw regio. Ook in deze periode zijn we zowel per telefoon als online goed bereikbaar; bekijk de contact gegevens en bel of mail ons je vraag.

AL JE VRAGEN