Deze opleiding is beschikbaar in de volgende regio('s)

Achterhoek-Rivierenland
Brabant-Zeeland
Midden
Noord Oost & Flevoland
Noord-Holland
Zuid-Holland

BBL Assistent metaal-, elektro- en installatietechniek s-bb

De assistent installatie werkt in de sector installatietechniek bij een bedrijf dat actief is in de werktuigkundige-, elektrotechnische- of koudetechnische installaties. Hij werkt veelal mee op locatie (bijvoorbeeld bij particulieren of op een bouwplaats).

De assistent installatie stelt zich actief op, accepteert leiding, werkt (onder toezicht) netjes en accuraat, heeft technisch inzicht en interesse, heeft voldoende discipline om afspraken na te komen, heeft een goed werktempo en toont motivatie om te leren. Hij moet zich kunnen aanpassen aan de wisselende omgeving en de aanwijzingen en instructies van zijn collega(‘s).

De assistent installatie werkt onder verantwoordelijkheid van een vakman. Hij krijgt zijn werkopdrachten van de leidinggevende en heeft een uitvoerende en assisterende rol. Daarbij werkt hij samen met een vakman of voert naar aanwijzing en instructie zelfstandig werkzaamheden uit. Hij meldt zijn direct leidinggevende wanneer het opgedragen werk gereed is.

De uitvoering van de werkzaamheden vraagt van de assistent installatie toepassing van standaardprocedures. Het gaat om routinematige niet-complexe werkzaamheden. Hij maakt gebruik van algemene basiskennis en vaardigheden op het gebied van gereedschap, hulpmiddelen en apparatuur. Hij moet opdrachten binnen de gestelde tijd en van de gewenste kwaliteit uitvoeren. Hij moet zichzelf motiveren om de werkzaamheden met een constante kwaliteit uit te voeren en goed omgaan met de materialen en gereedschappen. Bij afwijkingen in de werkzaamheden zal de assistent installatie begeleid worden. Hij werkt in een regelmatig veranderende werkomgeving met verschillende teamsamenstellingen. Het werk vraagt om een goede fysieke conditie.

KERNTAKEN EN WERKPROCESSEN

Assisteert bij het uitvoeren van eenvoudige werkzaamheden.

  • Bereidt de werkzaamheden voor.
  • Voert seriematig werkzaamheden uit in de metaalbewerking
  • Voert seriematig montage en demontagewerkzaamheden uit.
  • Voert ondersteunende werkzaamheden uit bij het aanleggen van elektrotechnische- en werktuigkundige installaties.
  • Rondt de werkzaamheden af.

ARBEIDSVOORWAARDEN

Vijf dagen per week salaris conform de CAO van het Technisch Installatiebedrijf. Er wordt een Persoonlijk Ontwikkelingsplan gemaakt. Alle opleidingskosten worden betaald zoals schoolgeld en boeken.

NIVEAU

1

REGIO

Achterhoek Rivierenland

Brabant-Zeeland

Midden

Noord-Holland

Noord, Oost & Flevoland

Zuid-Holland

Zuid-Oost

 

Dé opleider in de
Elektro- en Installatietechniek
webdesign development

Inschrijven voor een MBO opleiding bij IW

Ondanks alle maatregelen vanuit de overheid, is het gewoon mogelijk om je aan te melden voor een BBL opleiding bij IW. Zodra je aangemeld bent, wordt er contact met je opgenomen over de vervolg stappen.

AANMELDEN

Toch nog vragen?

Dat begrijpen wij heel goed! We helpen je graag verder. Verdeeld over heel Nederland hebben we IW collega’s werken die je precies kunnen vertellen hoe het eraan toe gaat in jouw regio. Ook in deze periode zijn we zowel per telefoon als online goed bereikbaar; bekijk de contact gegevens en bel of mail ons je vraag.

AL JE VRAGEN