Myrna Klumper, nieuw in dienst bij IWNOF als Leer-werkbegeleider Apeldoorn-Deventer

20 februari 2023  |  Noord, Oost & Flevoland

“Jongeren in hun kracht zetten geeft mij veel voldoening!” 

Opnieuw heeft IWNOF er een collega bij! Myrna Klumper start op 8 maart als Leer-werkbegeleider met als standplaats Apeldoorn en Deventer. IWNOF vindt het fantastisch om op deze cruciale functie een vrouwelijke collega te mogen verwelkomen. Myrna: “Het lijkt mij een uitdaging om technische jongeren voor te bereiden op hun toekomst.”
Veel installatietechnische kennis opgepikt

Myrna werkt momenteel nog als managementassistente bij Instain installatietechniek in Terwolde: “Weliswaar kom ik uit de technische sector, maar dan vanuit een kantoorfunctie. Toch heb ik elke dag met technische zaken te maken en daarvan inmiddels heel veel meegekregen. Ik kan zelf geen installatiewerk uitvoeren, maar ken de termen, ontwikkelingen en weet hoe het werkt in deze branche.” Myrna vindt de technische aspecten van de installatiesector heel interessant: “Bij Instain verzorg ik een stukje marketing en ga ik hiervoor ook langs bij de jongens op de bouw. Dan leggen deze trotse vakmensen mij graag uit wat ze aan het doen zijn. Op mijn beurt ben ik daar oprecht in geïnteresseerd en pik ik gaandeweg veel kennis op.”

Leer-werkbegeleider: een baan naar Myrna’s hart

Myrna werkt graag in de technische branche. “Ik ben zo’n 10 jaar werkzaam geweest in het kappersvak, een compleet ander uiterste. Nu ben ik de laatste jaren werkzaam in de technische branche en dat bevalt mij heel erg goed.” Myrna gaat met haar overstap naar IWNOF als Leerling-werkbegeleider haar hart achterna: “Het lijkt mij fantastisch om jongeren te begeleiden in hun leertraject. Zoals hen helpen voor te bereiden op hun toekomst en te begeleiden naar een mooie baan. Daar een bijdrage aan mogen leveren, lijkt mij heel leuk en uitdagend en betekenisvol.”

Veelzijdig werk

Myrna krijgt een veelzijdige job als Leerling-werkbegeleider: “Ik word verantwoordelijk voor het coachen en begeleiden van monteurs in opleiding. Maar ook ben ik inzetbaar voor het werven, selecteren en aannemen van monteurs. Natuurlijk willen we ook goede en vertrouwde relaties opbouwen met onze leerbedrijven. Dus de uitbreiding van dit netwerk mag ik ook tot mijn taak rekenen om vervolgens met die leerbedrijven de ideale match met onze monteurs in opleiding te maken.” Tot slot behoort ook het contact onderhouden met vooral ROC’s en vmbo’s tot het nieuwe werkveld van Myrna. Dus mag zij ook vanuit IWNOF meedenken over de vorm en inhoud van mbo-opleidingen bij het ROC.

Sociale aspect

Opgeteld gaat Myrna in haar functie van Leer-werkbegeleider dus met heel veel partners en verschillende mensen te maken krijgen: “Juist die veelzijdigheid en het sociale aspect van deze baan als Leer-werkbegeleider trekken mij enorm aan. Vooral voor jongeren maakt de juiste benadering heel veel uit. Die bepaalt wat je voor hen kan betekenen en hoe je hen in hun kracht zet. Samen met elke leerling het voor hem of haar ultieme leer- en werkresultaat bereiken, lijkt mij fantastisch!”

Al eerder positief beeld van IWNOF

Myrna kende IWNOF al uit haar eerdere werk: “Voordat ik bij Instain in dienst kwam, werkte ik ruim drie jaar bij Linthorst Techniek. Bij beide werkgevers stond ik in contact met diverse collega’s van IWNOF. Daar had en heb ik altijd leuke en positieve ervaringen mee, voornamelijk via de telefoon en e-mail. Die ervaringen gaven mij toen al een heel goed beeld van IWNOF.”

Wonen in het buitengebied

Myrna komt oorspronkelijk uit Apeldoorn: “Nu woon ik in Wenum-Wiesel met mijn vriend. Het werkgebied van Myrna sluit hier mooi bij aan in de driehoek Apeldoorn, Deventer en ook een stukje Zutphen. Myrna: “Lekker in de buurt en goed te berijden.” Myrna gaat in haar nieuwe job aan de slag op basis van een inwerkprogramma: “Ik ga de uitdaging tegemoet!”

 

Dé opleider in de
Elektro- en Installatietechniek
Webstation webdesignWordpress Development