Michorius promoot toekomst in de techniek

2 december 2015  |  Algemeen, Bedrijven, Geen categorie, Jongeren, Noord, Oost & Flevoland, Regionaal

Ruim 500 kinderen bezochten begin oktober de door Michorius georganiseerde techniekdagen in Haaksbergen. De oorspronkelijk geplande ‘Open Dag’ groeide met de inzet van de ‘Technobiel’ uit naar een succesvolle promotie van het werken in de techniek. Honderden kleine talentjes in de dop van basisscholen en VMBO waren enthousiast over de techniekdagen en hebben ervaren dat er toekomst is in de techniek.

Open Dag
Michorius is een familiebedrijf met in totaal drie medewerkers. Het installatiebedrijf richt zich op de particuliere markt en is gespecialiseerd in opkomende nieuwe technologiën. Vanwege haar afgelegen locatie op bedrijventerrein ’t Vark is Michorius nog niet zo bekend in Haaksbergen en omgeving. Yvonne Michorius besloot daarom een open dag te organiseren.

Technobiel als publiekstrekker
Op advies van Ralf Coenders van brancheorganisatie Uneto-VNI is de ‘Technobiel’ als publiekstrekker ingezet. De OTIB, het opleidingsfonds voor de technische installatiebranche, stelt de ‘Technobiel’ ter beschikking voor het promoten van de techniek onder jongeren. De ‘Technobiel’ bestaat uit twee verdiepingen waar van alles onderzocht kan worden. Ook de laatste ontwikkelingen in de techniek, zoals Augmented Reality. Met deze zogeheten AR-technologie is het mogelijk om iemand op afstand mee te laten kijken en werken.

Nu investeren in personeel voor de toekomst
Yvonne Michorius is ervan overtuigd dat het in de toekomst moeilijker wordt om goed geschoold personeel te vinden voor de technische branche. Met dat besef ontstond bij Yvonne het idee om de leerlingen van groep 7 en 8 van de basisscholen in de buurt uit te nodigen: “Wij willen graag zoveel mogelijk jongeren informeren en enthousiasmeren voor een toekomst in de techniek. Daarom heb ik mijn idee voor de techniekdagen met de directeur van de basisschool waar onze zoon Mitch op zit besproken”. De directeur reageerde enthousiast op de techniekdagen en dat motiveerde haar om de plannen daadwerkelijk uit te voeren. “In totaal heb ik tien basisscholen benaderd. Hiervan reageerden zes scholen positief en dat betekende dat de ‘Technobiel’ drie dagen bij Michorius moest staan. Voor de woensdagmiddag heb ik vervolgens het Assinkcollege uitgenodigd, waarvan een aantal VMBO-groepen hier zijn geweest.”

Techniekdagen voor herhaling vatbaar
Op zaterdag 3 oktober heeft de open dag bij Michorius plaatsgevonden en de techniekdagen waren op de drie voorafgaande dagen. Ook de ouders van de kinderen die de techniekdagen bezochten kregen een uitnodiging, zij waren welkom op de open dag. Hier is veel gehoor aan gegeven zegt een tevreden Yvonne: “De kinderen waren onder de indruk van wat er allemaal mogelijk is door middel van techniek, ze vonden het vet cool en gaaf! Ook van de docenten en de ouders kregen we enthousiaste reacties. We kijken dan ook met een goed gevoel terug en zijn van plan om zowel de open dag als de techniekdagen om de drie à vier jaar te herhalen!”.

 

Dé opleider in de
Elektro- en Installatietechniek
Webstation webdesignWordpress Development