Medal of excellence voor leerlingen IW

29 augustus 2019  |  Algemeen, Noord, Oost & Flevoland

Sander Damsma en Jasper Olthuis van het opleidingsbedrijf IW Noord, Oost en Flevoland hebben op de WorldSkills in Rusland, Kazan de medaille voor excellent vakmanschap gewonnen. Zij behoren tot  de best presterende deelnemers.

De WorldSkills vond dit jaar plaats in het Russische Kazan. Het begon op donderdag 22 augustus en duurde tot en met dinsdag 27 augustus. Voor Nederland kwamen 30 deelnemers in actie, onder wie NL kampioen Jasper Olthuis (Elektrotechnicus gebouwen) en Sander Damsma (Sanitaire- en verwarmingstechnicus). Beiden zijn leerlingen van het opleidingsbedrijf IW Noord, Oost en Flevoland (praktijk) en Deltion College (theorie).

Sander heeft de 15e plek bemachtigd tijdens de WorldSkills in Kazan en ontving een Medal of Excellence. Deze medaille wordt uitgereikt aan deelnemers die 700 punten of meer scoren. Jasper Olthuis eindigde op de 9e plek met 731 punten.  Naast de medal of excellence won Jasper ook de prijs ‘best of nation’ (Best scorende Nederlander).

Damsma en Olthuis werden in maart beiden Nederlands kampioen. Damsma reisde in juli naar Rusland om zich een week voor te bereiden op de WorldSkills.

Dat beide leerlingen met een Medal of excellence terug keren, is een reden om de vlag uit te hangen bij IW Noord, Oost en Flevoland. ‘Sander en Jasper leverden een wereldprestatie. De concurrentie en druk tijdens de WorldSkills is enorm. Als dan niet één maar beide studenten terugkeren met een Medal of excellence ben je extra trots’. De prestaties van de beide studenten stralen af op de mooie beroepen installatietechniek en elektrotechniek en zijn ook de bewijs dat wij het als opleider goed doen, daarom wil ik ook hun trainers een extra groot compliment geven, aldus Erik Nijhof directeur IW Noord, Oost en Flevoland’.

Dé opleider in de
Elektro- en Installatietechniek
Webstation webdesignWordpress Development

Inschrijven voor een MBO opleiding bij IW

Ondanks alle maatregelen vanuit de overheid, is het gewoon mogelijk om je aan te melden voor een BBL opleiding bij IW. Zodra je aangemeld bent, wordt er contact met je opgenomen over de vervolg stappen.

AANMELDEN

Toch nog vragen?

Dat begrijpen wij heel goed! We helpen je graag verder. Verdeeld over heel Nederland hebben we IW collega’s werken die je precies kunnen vertellen hoe het eraan toe gaat in jouw regio. Ook in deze periode zijn we zowel per telefoon als online goed bereikbaar; bekijk de contact gegevens en bel of mail ons je vraag.

AL JE VRAGEN