Marien den Ouden, een echte Vakkanjer.

3 februari 2016  |  Midden, Regionaal

De Vakkanjer wedstrijden is een jaarlijks terugkerend evenement, waar de jonge toppers uit de Nederlandse installatiewereld aan deelnemen.

InstallatieWerk Nederland speelt hier een grote rol in.

InstallatieWerk biedt de talenten mogelijkheden om uit te groeien tot een multifunctionele vakman. In de moderne werkplaatsen worden de leerlingen voorbereid op de toekomst, waarbij voor de deelnemers van de Vakkanjer wedstrijden een aangepast traject wordt samengesteld. Afgelopen maanden zijn er vijf regionale voorrondes gehouden. De voorrondes, verdeeld over Nederland, werden gehouden op grote ROC’s. Daar werden per regio de VMBO scholen uitgenodigd om bij de werkzaamheden te komen kijken.

Namens InstallatieWerk Midden hebben Tom van Blitterswijk, Daniel Heikamp en Marien den Ouden deelgenomen aan de discipline Sanitair-Verwarmingstechniek. De deelnemers aan de voorrondes hebben laten zien dat zij een vak hebben gekozen wat veel mogelijkheden biedt in de toekomst. Niet alleen het maken van de installatie hebben zij met veel enthousiasme gedaan. Na afloop vertelden zij vol overgave hoe de installatie tot stand is gekomen, hoe deze werkt en wat er zo mooi aan is om een installatie te maken.

Op vrijdag 18 december is de uitslag van de voorrondes bekend gemaakt, Deze hebben we live gevolgd in het praktijklokaal via een livestream van Vakkanjers. Hierbij werden de namen van de vijf talenten, die het in de finale tegen elkaar op gaan nemen, bekend gemaakt. Namens InstallatieWerk Midden heeft Marien den Ouden de landelijke finale bereikt. Inmiddels heeft Marien bij de Vakkanjer organisatie al een assessment gevolgd. De komende weken wordt er een traject van vier dagen uitgezet. Op deze manier wordt Marien goed voorbereid op de landelijke finale die in april wordt gehouden in Eindhoven.

We wensen Marien veel succes in de finale!

Dé opleider in de
Elektro- en Installatietechniek
Webstation webdesignWordpress Development