Leerlingen van het Elde College kunnen domotica zien, doen en beleven!

19 april 2021  |  Brabant-Zeeland

Domotica, één druk op de knop en zo krijg je een relaxed, comfortabel en veilig huis! Een belangrijke ontwikkeling voor nu en de toekomst! Daarom maakte IW Brabant-Zeeland in samenwerking met de producten van Klik aan Klik uit én de Technische Unie, voor het Elde College in Schijndel drie domotica-koffers! Mike van Vlijmen, PIE docent van het Elde College ontving deze koffers uit handen van Johan de Jong (Instructeur) en Jeffrie de Laure (Teamleider IW Brabant-Zeeland)

Met de woningen van nu en de toekomst simuleren deze koffers door ingebouwde modules dat elektrische lampen worden aangestuurd. Leerlingen kunnen dit programmeren en bedienen via een app op de telefoon. En natuurlijk is dit helemaal geautomatiseerd met een ingebouwde Google homespeaker. Met je stem en op commando vraag je om de weersvoorspelling, of laat je op een zonnige dag de elektrische gordijnen sluiten.

Zo kunnen 3e en 4e jaars vmbo-leerlingen met eigen ogen zien, doen én beleven hoe gaaf domotica is en welke wereld daar achter zit! Want in techniek zit de toekomst!

Met dank aan supporters Rene Panman van Klik aan Klik Uit en Helmus van Kruijsbergen van Technische Unie.

Dit is #omdatopleidenwerkt!

 

Dé opleider in de
Elektro- en Installatietechniek
Webstation webdesignWordpress Development