Kennisportaal Duurzame Bouw- en Installatietechniek

22 mei 2019  |  Noord, Oost & Flevoland

Alle relevante opleidingen in één oogopslag

Het is van groot belang dat er in Nederland voor de bouw- en installatietechniek een portaal bestaat waar deze sectoren in één oogopslag zien welke actuele cursus- en opleidingsmogelijkheden er zijn voor energieneutraal bouwen. Zeker met het oog op de energietransitie vanuit het Klimaatakkoord. Inmiddels is dit nuttige kennisportaal volledig operationeel. InstallatieWerk Noord, Oost & Flevoland is één van de initiatiefnemers.

Wim Vierwind is manager voor het Kennisportaal Gelderland en via zijn werkzaamheden voor de overkoepelende website ook een gewaardeerde partner voor het Kennisportaal Overijssel. Wim: “Het eerder bestaande Kennisportaal is inmiddels verdeeld in Kennisportaal Gelderland en Kennisportaal Overijssel. Beide Kennisportalen gebruiken collegiaal dezelfde website en hebben gemeen dat ze exact dezelfde cursussen aanbieden van alle aanbieders op het gebied van duurzame bouw- en installatietechnieken. Op dit vlak werken we goed samen.” Zowel Kennisportaal Gelderland als Overijssel heeft ieder een eigen adviseur in relatie tot het Kennisportaal. Voor Overijssel is dit Mišel Šiši?. Wim: “Naast de gezamenlijke website coördineer ik nog meer overkoepelende werkzaamheden zoals een stuk gezamenlijke marketing, nieuwsbrieven en de brochure.” Als extra dienstverlening biedt Kennisportaal Gelderland voor het onderwijs mobiele leermiddelen aan. Wim: “Ik sluit niet uit dat Kennisportaal Overijssel dit op termijn ook gaat doen.”

Bouw- en installatiebranche: alle relevante opleidingen in één oogopslag
Wim Vierwind: “Scholing en bijscholing van werknemers in bouw- en installatietechniek verdient topprioriteit in relatie tot de energietransitie. Dus vindt de bouw- en installatiebranche op het digitale platform Kennisportaal Duurzame Bouw- en Installatietechniek in één oogopslag alle relevante cursussen, trainingen en opleidingen voor duurzame bouw- en installatietechniek in Nederland. Uiteraard gecontroleerd op diepgang, actualiteit, accreditatie en professionaliteit voordat zij een linkvermelding op het portal verdienen. Bedrijven kunnen direct aan de slag door op de opleiding van hun voorkeur te klikken; zij komen rechtstreeks terecht op de website van die specifieke aanbieder. Uiteraard zijn hier geen kosten aan verbonden.”

Recente uitbreiding cursusaanbod
Het team van het Kennisportaal Duurzame Bouw- en Installatietechniek scant voortdurend relevante opleidingen die een linkvermelding verdienen op de portal. Dit betekent dat het aanbod recent is uitgebreid met onder andere het cursusaanbod dat met behulp van OTIB op verzoek van de branche is ontwikkeld. Ook dragen InstallatieWerk en Stichting Kern bij aan een groter aanbod. De laatste biedt cursussen aan installateurs aan op het vlak van energetisch bouwen. De werkgroep Ontwikkeling monitort nauwgezet de allerlaatste ontwikkelingen en innovaties en vertaalt deze alert in het cursus- en dienstenaanbod. Het Kennisportaal Duurzame Bouw- en Installatietechniek is dus altijd actueel.

Samenwerken met professionele partners
Het Kennisportaal Duurzame Bouw- en Installatietechniek werkt nauw samen met tal van kennis- en praktijkpartners. De onderstaande initiatiefnemers zijn betrokken bij de ontwikkeling van het portal.

  • Techniek Nederland: Ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en technische detailhandel.
  • Vakorganisaties: FNV Metaal / Bouw, CNV Vakmensen, De Unie.
  • OTIB: Opleiding- en ontwikkelingsfonds voor de Technisch Installatie Branche.
  • RBPI: Regionaal Beleidsplatform Installatietechniek Gelderland Overijssel.
  • OVG: Opleidingsvereniging Genemuiden.
  • InstallatieWerk Noord, Oost & Flevoland.
  • InstallatieWerk Achterhoek Rivierenland.
  • Praktijkopleidingsbedrijf Bouwmensen.
  • ONE: Oost Nederland Energiek.
  • Stichting Vrienden van Techniek.

Meer informatie
De laatste ontwikkelingen leest u als eerste op het Kennisportaal via www.kennisportaal.nu. Ook kunt u zich abonneren op de gratis digitale nieuwsbrief. Meldt u zich hiervoor aan via info@kennisportaal.nu.

 

 

 

Dé opleider in de
Elektro- en Installatietechniek
Webstation webdesignWordpress Development

Inschrijven voor een MBO opleiding bij IW

Ondanks alle maatregelen vanuit de overheid, is het gewoon mogelijk om je aan te melden voor een BBL opleiding bij IW. Zodra je aangemeld bent, wordt er contact met je opgenomen over de vervolg stappen.

AANMELDEN

Toch nog vragen?

Dat begrijpen wij heel goed! We helpen je graag verder. Verdeeld over heel Nederland hebben we IW collega’s werken die je precies kunnen vertellen hoe het eraan toe gaat in jouw regio. Ook in deze periode zijn we zowel per telefoon als online goed bereikbaar; bekijk de contact gegevens en bel of mail ons je vraag.

AL JE VRAGEN