Kennismaking met onze leerling-monteurs

3 februari 2016  |  Midden, Regionaal

Graag willen we u voorstellen aan twee van onze leerling-monteurs.

Mitchell Smeele (18) en Koen Kreijne (19), beiden uit Amersfoort.
Mitchell heeft VMBO kader op het Prisma College in Amersfoort gedaan, Koen heeft de MAVO gedaan op ’t Hooghe Landt in Amersfoort. Daarna zijn ze allebei begonnen aan de opleiding middenkader engineering bij het ROC Midden Nederland. Na een half jaar zijn ze daarmee gestopt en hebben ze een oriëntatietraject gevolgd om te kijken waar hun interesses lagen. Inmiddels werken ze allebei ruim een jaar  bij InstallatieWerk Midden. Middels een samenwerking met het bedrijf Lomans zijn ze bij InstallatieWerk Midden hun opleiding monteur elektrotechnische installaties gestart. Beiden hebben deze leerling-monteurs in iets meer dan een jaar hun diploma gehaald. Een unieke prestatie!

Mitchell heeft op het VMBO ontdekt dat elektrotechniek goed bij hem past. Koen was altijd al geïnteresseerd in de werking van elektrotechnische installaties. Mitchell is erg ambitieus en wil in de toekomst graag een leidinggevende functie binnen Lomans bekleden. Koen wil in de verre toekomst graag aan het hoofd staan van een bedrijf. Tot nu toe zijn ze beiden alleen werkzaam geweest bij Lomans en hebben het daar prima naar hun zin.

Mitchell is momenteel bezig met een renovatieklus op het Mediapark en mag veel zelfstandig doen. Hij krijgt een goed gevoel als de installaties af zijn en zichtbaar is wat zijn aandeel is geweest.

Koen werkt aan beveiligingsinstallaties, hij vindt dit erg leuk. Als hij iets gemaakt heeft controleert hij of het werkt. Hij vindt het belangrijk dat zijn werk netjes en goed gedaan is. Over 10 jaar wil Mitchell genoeg expertise hebben om eigen projecten te kunnen draaien. Koen wil tegen die tijd graag een leidinggevend rol vervullen. Mitchell is fanatiek Feyenoord supporter en gaat naar alle wedstrijden. Hij besteed ook veel tijd aan familie en vrienden. Koen voetbalt en trekt op met zijn vrienden, daarnaast is hij ook te vinden in de sportschool.

Mitchells motto is: Als je weet wat je wil, ga er dan voor de volle 100% voor!

Koen raadt de jongeren aan om voor techniek te kiezen, er is altijd werk, je bent lekker bezig en hebt veel vrijheid in je werk.

Dé opleider in de
Elektro- en Installatietechniek
Webstation webdesignWordpress Development

Inschrijven voor een MBO opleiding bij IW

Ondanks alle maatregelen vanuit de overheid, is het gewoon mogelijk om je aan te melden voor een BBL opleiding bij IW. Zodra je aangemeld bent, wordt er contact met je opgenomen over de vervolg stappen.

AANMELDEN

Toch nog vragen?

Dat begrijpen wij heel goed! We helpen je graag verder. Verdeeld over heel Nederland hebben we IW collega’s werken die je precies kunnen vertellen hoe het eraan toe gaat in jouw regio. Ook in deze periode zijn we zowel per telefoon als online goed bereikbaar; bekijk de contact gegevens en bel of mail ons je vraag.

AL JE VRAGEN