Julian van Lohuizen Nederlands kampioen sanitair en verwarming

17 mei 2017  |  Algemeen, Bedrijven, Jongeren, Noord, Oost & Flevoland

Uit: Salland Centraal, dé website van Weekblad Salland d.d. 16-5-2017

Julian van Lohuizen, student Installatietechniek bij InstallatieWerk en Deltion College, heeft afgelopen vrijdag in Den Bosch de tweedaagse finale Nederlandse Kampioenschappen Skills Masters gewonnen. Hij werd overweldigend eerste op het onderdeel Sanitair- en Verwarmingsinstallaties.

Julian, woonachtig in Wijthmen en werkzaam bij Elders Totaalinstallateur in Raalte, viel in de regionale voorronde al op door zijn precisie, zelfvertrouwen en vakkennis.

De opdracht voor de nationale wedstrijd was een afspiegeling van de dagelijkse praktijk binnen de technische installatiebranche. De zes kandidaten moesten binnen een bepaalde tijd een cv ketel, een vloerverwarmingverdeler en een open verdeler aansluiten, dit alles diende te gebeuren op basis van gemaatvoerde tekeningen en middels verschillende leidingsystemen en met grote mate van eigen inzicht.

De deelnemers werden door een deskundige jury, afkomstig uit de branche, individueel beoordeeld op vakmanschap bij de montage, plannen en organiseren, samenwerken, maatvoering, netheid, oplevering na meting van de installatie, werking en gereedheid installatie en natuurlijk op de veiligheid.

Julian haalde een score van 555 punten waarmee hij de minimale eis van 530 punten om mee te mogen doen aan de wereldkampioenschappen ruimschoots haalde.

Het wereldkampioenschap, de WorldSkills, waaraan Julian zal gaan deelnemen vindt plaats op 14 t/m 19 oktober in Abu Dhabi. De WorldSkills bestaat uit wedstrijden op  51 vakgebieden met in totaal ruim 1300 deelnemers uit 76 landen.

Dé opleider in de
Elektro- en Installatietechniek
webdesign development

Inschrijven voor een MBO opleiding bij IW

Ondanks alle maatregelen vanuit de overheid, is het gewoon mogelijk om je aan te melden voor een BBL opleiding bij IW. Zodra je aangemeld bent, wordt er contact met je opgenomen over de vervolg stappen.

AANMELDEN

Toch nog vragen?

Dat begrijpen wij heel goed! We helpen je graag verder. Verdeeld over heel Nederland hebben we IW collega’s werken die je precies kunnen vertellen hoe het eraan toe gaat in jouw regio. Ook in deze periode zijn we zowel per telefoon als online goed bereikbaar; bekijk de contact gegevens en bel of mail ons je vraag.

AL JE VRAGEN