IWNOF actief tijdens eerste gezamenlijke Elektro en Installatie Vakbeurs

24 september 2018  |  Geen categorie

Dit jaar stonden de Elektro Vakbeurs en de Installatie Vakbeurs voor het eerst schouder aan schouder. Deze gezamenlijke vakbeurs viel onder de Week van de Installateur en vond plaats van 11 t/m 13 september. Wat bleef was de bekende locatie in de Evenementenhal Hardenberg. Mišel Šiši?, opleidingsadviseur Contract-Onderwijs bij IWNOF blikt terug: “De urgentie onder de bezoekers van de beurs op zoek naar gekwalificeerd technisch personeel is nog steeds onveranderd hoog.” Lees meer

 Samenvoeging een goede zet
Ook deze editie was een echte vakbeurs voor de doelgroepen ondernemers en medewerkers. Mišel: “De samenvoeging van beide beurzen komt niet uit de lucht vallen. We waren ons er al enige tijd op aan het voorbereiden. In de huidige tijdgeest kun je Elektrotechniek en Installatietechniek eenvoudigweg niet meer van elkaar loskoppelen. De keuze om er dus nu ook één type beurs van te maken, zie ik als een goede zet.” De urgentie onder de bezoekers van de beurs op zoek naar gekwalificeerd technisch personeel is nog steeds onveranderd hoog, geeft Mišel aan: “Wat mij wel opviel: het aantal bezoekers was niet echt overtuigend veel. Blijkbaar hebben de installatiebedrijven het momenteel zo druk, en hebben ze dermate weinig personeel, dat deze vakbeurs niet hun eerste prioriteit heeft.”

Contract-Onderwijs
Mišel vertegenwoordigde in Hardenberg zowel ons Contract-Onderwijs alsook de andere activiteiten van IWNOF: “De doelgroep van de beurs zijn voornamelijk eigenaren van bedrijven en projectleiders. Evenals monteurs die gericht de beurs bezoeken om nieuwe technieken op te doen én te zien welke rol en mogelijkheden er voor hen voor de toekomst zijn weggelegd.” Daar kunnen wij goed op inspelen. Wilt u weten welke trainingen we allemaal verzorgen en bij welke opleidingscentrum u in de buurt terecht kunt? Bekijk dan hier de nieuwste trainingen.

Geslaagde nieuwe presentatie
Ook fysiek kende de vakbeurs een nieuwe opstelling: “Evenals bij eerdere versies van de vakbeurs was er nu ook een ‘high street’ waarbinnen OTIB en de met haar samenwerkende partijen zich presenteerden. Echter, voor de editie van deze beurs is ervoor gekozen een soort groot plein te presenteren. Al die partijen waren hier vertegenwoordigd en stonden door deze opzet als het ware samen present voor de bezoekers van de beurs. Deze aanpak werkte goed.”

Actueel: het gloednieuwe Warmtepompcentrum Groningen
Ook kon Mišel geïnteresseerden informeren over het gloednieuw geopende Warmtepompcentrum Groningen. IWNOF is hierin één van de participanten: “Ik beantwoordde vragen en deelde een flyer uit.” Wilt u zelf diepgaand meer informatie lezen over het Warmtepompcentrum Groningen? In deze nieuwsbrief vindt u hierover een apart artikel.

Ook zelf nieuwe inzichten opdoen
Uiteraard gáf Mišel niet alleen veel informatie, maar probeerde hij zelf ook nieuwe inzichten op te doen: “UNETO-VNI had bijvoorbeeld een interessante workshop over de nieuwe erkenningsregelingen voor 2019. Daar heb ik uiteraard aan meegedaan. Eveneens heb ik de laatste avond alle standhouders bekeken, op zoek naar relevante nieuwe informatie. Je wordt er altijd wijzer van.”

Dé opleider in de
Elektro- en Installatietechniek