IW Nederland en WorldSkills Netherlands gaan samenwerkingsovereenkomst aan

23 maart 2018  |  Algemeen

IW Nederland en WorldSkills Netherlands zijn een samenwerkingsovereenkomst aangegaan. Door de handen ineen te slaan streven beiden een sterkere promotie van het technische beroepsonderwijs na. Naast promotie en communicatie willen zij ook meer bedrijven bij vakwedstrijden betrekken en natuurlijk jongeren verder te inspireren voor de techniek en beroepsonderwijs.

“Als opleidingspartner is de samenwerking met WorldSkills Netherlands een goede aanvulling op de samenwerking tussen onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven”, aldus Jack van Boxmeer. “De technische branche zit te springen om goed gekwalificeerde vakmensen. Daarom streven wij samen met WorldSkills naar een gezamenlijke promotie om het technische vakmanschap nog sterker te promoten. Door het initiëren van Vakwedstrijden worden jongeren getriggerd om hun talent én beroepsvaardigheden nog verder te ontwikkelen. De vakwedstrijden bieden onze jongeren een podium om hun kwaliteiten in de techniek aan hun omgeving én bedrijven te laten zien.’

WorldSkills Netherlands organiseert sinds 2002 vakwedstrijden. Naast Skills Heroes voor mbo en Skills Talents voor vmbo begeleiden zij de deelnemers voor Team Nederland naar EuroSkills en WorldSkills, de Europese en wereldkampioenschappen voor beroepen. Opleidingspartner IW Nederland en WorldSkills gaan samen verder bouwen aan de structurele borging van vakwedstrijden in en voor het beroepsonderwijs en het bedrijfsleven.

Op de foto: Jack van Boxmeer (foto links), Bestuursvoorzitter IW Nederland en Jos de Goey, Algemeen Directeur Skills Master  Foto: IW Nederland.

Dé opleider in de
Elektro- en Installatietechniek