IW Brabant-Zeeland kleurt oranje met Ridder Paul!

26 april 2022  |  Geen categorie

De Lintjesregen vond dit jaar plaats op dinsdag 26 april. Dit is, zoals altijd, de laatste werkdag voor de verjaardag van de Koning. De burgemeesters in het land hebben dit jaar 3025 burgers mogen onderscheiden die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de samenleving. Trots zijn wij op Instructeur Paul Manders van IW Brabant-Zeeland, hij ontving in de Gemeente Tilburg de Koninklijke onderscheiding van Ridder in Orde van Oranje-Nassau!

Koninklijke onderscheiding
Paul Manders zet zich sinds 1998 op lokaal, regionaal en landelijk niveau in voor de Reddingsbrigade. In 1998 was hij één van de oprichters van Reddingsbrigade Tilburg ’98. Hij was bestuurslid en zorgde voor een groei in het aantal leden van 27 bij de start tot de huidige 240. Sinds de start is hij ook lid van de Technische Commissie en is verantwoordelijk voor het onderhoud van het materieel. Daarnaast verzorgt hij opleidingen voor leden en niet-leden zoals brandweerlieden en toezichthouders. Sinds 1999 is hij ook examinator van de Reddingsbrigade Nederland. Sinds 2017 is hij lid van de Regionale Voorziening Reddingsbrigades. Reddingsbrigade Tilburg wordt regelmatig ingezet voor hulpverlening bij wateractiviteiten zoals roeiwedstrijden en Swim to Fight Cancer. Als lid van de Nationale Reddingsvloot heeft de brigade vorig jaar nog bijstand verleend bij het evacueren van bewoners in ondergelopen dorpen in Limburg.

Paul Manders is Instructeur Elektrotechniek bij IW Brabant-Zeeland en werkzaam op de praktijklocatie Veldhoven. Paul, namens al je collega’s feliciteren wij je met de fantastische koninklijke onderscheiding!

Orde van Oranje-Nassau
De Orde van Oranje-Nassau bestaat sinds 4 april 1892. Voor een onderscheiding in deze orde komen personen in aanmerking die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de samenleving. Denk hierbij aan vrijwilligers die zich inzetten voor jongeren, milieu, (mantel)zorg, sport, buurtverenigingen of vluchtelingen.

Ook iemand die in haar of zijn werk bijzondere prestaties levert en zich daarmee onderscheidt van beroepsgenoten, kan worden benoemd in deze orde. Dit moet dan wel echt uitstijgen boven wat normaal gesproken van iemand verwacht mag worden in een dergelijke functie. De Orde van Oranje-Nassau kent zes graden, meer weten klik hier.

 

Dé opleider in de
Elektro- en Installatietechniek
Webstation webdesignWordpress Development