InstallatieWerk (IW) in de kweekvijver voor vergunninghouders met talent!

3 mei 2018  |  Contractonderwijs

De kweekvijver voor nieuw talent voor de sectoren bouw, schilderen, installatie- elektrotechniek is van start gegaan! Dit mooie project verbindt vergunninghouders en bedrijven die behoefte hebben aan gediplomeerde vakmensen. De kweekvijver is opgezet in samenwerking met vakopleidingsbedrijven InstallatieWerk (IW), Bouwmensen, Schildersvakopleiding, ROC de Leijgraaf Gemeente Oss, Stichting Werkvloer en het ministerie van SZW. Tiny Jansen (Projectleider vanuit IW), Geert Robben (financieel directeur van Bouwmensen), Ester Biezen (afdelingshoofd Werk en inkomen van de gemeente Oss) zijn trots op deze mooie samenwerking!

Het begin!
27 nieuwe Nederlanders zijn gestart met het voortraject. Op de locatie van Bouwmensen in Oss heeft er eerst een intake plaatsgevonden, waarbij motivatie, niveau en leermogelijkheden in kaart zijn gebracht! Het accent in dit voortraject ligt op vaktaal in de praktijk en het behalen van het vereiste veiligheidsdiploma VCA. Na afronding mogen de kandidaten voor drie maanden proefdraaien bij bedrijven in de regio.

BBL-opleiding én een arbeidsovereenkomst!
Na het voortraject en de proefplaatsing krijgen de kandidaten een arbeidsovereenkomst bij het opleidingsbedrijf. Zij gaan dan vier dagen per week bij het bedrijf aan de slag en volgen één dag per week de opleiding BBL (beroepsbegeleidende leerweg) Entree assistent via ROC de Leijgraaf.

Een vakdiploma!
Deelnemers die geslaagd zijn voor de opleiding, krijgen een assistent-diploma en geeft de mogelijkheid tot een vervolgopleiding, zoals MBO niveau 2 in de BBL richtingen van de bouw, schilderen, installatie- en elektrotechniek.

Talent-vijver 2 in de kweek!
Na de zomervakantie wordt een tweede groep vergunninghouders gescreend voor het project Kweekvijver voor vergunninghouders. Mensen die uitkeringsgerechtigd zijn kunnen eveneens deelnemen aan dit project. Indien je geïnteresseerd bent in de mogelijkheden neem dan contact op met Tiny Jansen via tjansen@iwnl.nl of 06 – 18 65 32 36.

Omdat opleiden werkt!

Dé opleider in de
Elektro- en Installatietechniek