Installatietalent Julian van Lohuizen scoort medaille voor Excellent Vakmanschap in Boedapest

8 oktober 2018  |  Geen categorie

De Nederlands kampioen sanitaire en verwarmingstechniek Julian van Lohuizen (Wijthem) is op de vijfde plek geëindigd tijdens EuroSkills 2018 in Boedapest. Voor de 21-jarige vakman van Elders Totaalinstallateur (onderdeel van de Loohuis Installatiegroep) in Raalte en student van het Deltion College in Zwolle bleef het podium net buiten bereik, maar Julian scoorde ruim voldoende punten voor een medaille voor Excellent Vakmanschap. Die wordt alleen uitgereikt bij het verrichten van een bovengemiddelde prestatie.

“Natuurlijk was ik het liefst op het podium beland”, zei Julian direct na de prijsuitreiking. “Daarvoor ben je hier. Maar de medaille voor excellent vakmanschap is ook een heel mooie beloning. Dat betekent dat je bij de Europese top hoort in je vak. Het was hartstikke mooi om mee te doen aan zo’n enorm evenement als EuroSkills. Iedereen van Team Nederland heeft keihard zijn best gedaan. Daar kunnen we alleen maar trots op zijn.”

EuroSkills is het grootste beroepenevenement van Europa. Tien jaar na de eerste editie van Rotterdam streden in Boedapest meer dan 500 deelnemers uit 28 bij WorldSkills Europe aangesloten landen in 37 beroepen voor een plek op het erepodium. Nederland deed mee in 27 vakrichtingen, waaronder stukadoor, bloembinder, meubelmaker, lasser, CAD-tekenaar en verpleegkunde. Experts, afkomstig uit het bedrijfsleven en van scholen, trainden en begeleidden de deelnemers de afgelopen maanden. EuroSkills trok ruim 70.000 bezoekers.

Kijk voor meer info en alle uitslagen op www.teamnederland.com.

Julians ‘Road to Budapest’ is powered by Opleidingsbedrijf InstallatieWerk, Boer en Van Veen en Deltion College.

Foto: Olivier Huisman/UrbanTurtle.nl

Dé opleider in de
Elektro- en Installatietechniek
webdesign development