In de Spotlight! Maak kennis met Instructeur Sander van IW Noord-Holland

3 november 2021  |  Algemeen, Noord-Holland

Sander is instructeur Installatietechniek en is vaak te vinden in de werkplaats van IW Hoorn. Hij coacht en begeleidt IW’ers, zodat ze de vakkennis hebben die nodig is.

Hij werkt al 20 jaar bij IW en is zelf begonnen als leerling. Daarna mocht hij meehelpen met de praktijklessen op de werkplaats van IW Heerhugowaard als assistent instructeur. Uiteindelijk is hij doorgegroeid tot een topper van een instructeur!

Het leukste aan zijn werk vindt Sander het omgaan met de IW’ers. Tijdens de praktijklessen hanteert Sander een paar basisregels zoals, op tijd aanwezig zijn en niet eten tijdens de lessen om structuur te geven. “Structuur is heel belangrijk, zeker in het begin met jongeren” zegt Sander. Doordat er basisregels zijn, kunnen de leerlingen in de rest iets meer losgelaten worden. Dit zorgt voor een productieve, maar ook zeker een hele gezellig sfeer in de werkplaats. Sander vindt het ook erg belangrijk dat IW’ers zichzelf kunnen zijn en dat ze hun mening kunnen geven.

Sander heeft buiten zijn werk om nog vele hobby’s zoals gamen, koken en sporten.

Hij vindt het leuk om storyline spellen te spelen op de Playstation, Xbox of Nintendo om te ontspannen. Als Sander gaat koken maakt hij graag dagschotels, brood, pizza’s of grote stukken vlees. Hij vindt een gezonde lifestyle erg belangrijk en neemt daarom vaak een gezonde lunch mee met een lekkere smoothie naar werk.

Vroeger sportte Sander meer dan dat hij nu doet, maar tegenwoordig kickbokst hij en geeft hij zelfs af en toe kickbokslessen. Hij heeft veel kennis over verschillende vechtsporten. Sander gebruikt sportmetaforen tijdens de praktijklessen, zodat de IW’ers beter om kunnen gaan met conflicten op de werkvloer of in de werkplaats. Hij legt bijvoorbeeld met boksmetaforen uit hoe ze het beste rustig kunnen blijven in een bepaalde situatie en hoe ze het beste kunnen handelen. Deze metaforen gebruikt Sander zelf ook in z’n privé-leven.

IW en de IW’ers zijn erg blij met Sander!

Dé opleider in de
Elektro- en Installatietechniek
Webstation webdesignWordpress Development