Geslaagde Week van de Techniek

3 februari 2016  |  Midden, Regionaal

PERSBERICHT

1-2-2016, Amersfoort

 

Ruim 1500 VMBO leerlingen uit Eemland hebben de mogelijkheden van leren en werken in de techniek ervaren.
In de week van 25 – 29 januari 2016 organiseerde Stichting TechNet Eemland de Week van de Techniek. Ruim 1500 VMBO leerlingen uit deze regio bezochten het programma in het pand Wereld voor Techniek in Amersfoort. Waarnemend voorzitter van de Week van de Techniek Robbert Lubken van Installatie Werk Midden Nederland heette de standhouders welkom. De Amersfoortse wethouder mevrouw Houwing opende maandagochtend 25 januari de week. Leerlingen van het TechCollege ROC Midden Nederland ontwikkelden het eerste 3D logo van Stichting TechNet Eemland en boden het aan aan mevrouw Houwing. Om 9.00 uur gaf zij het startschot en namen de eerste VMBO leerlingen deel aan het programma.

Zelf aan de slag
1500 VMBO leerlingen gingen zelf, actief aan de slag met toepassingen in de techniek. Van het vormgeven van metaal, lassen, duurzame bouwtechnieken, het solderen van een printplaat, het ontwikkelen van een lamp, innovatie met brandstof en installatietechniek, het programmeren van machines met luchtdruk, de werking van een motor en het effect van transport. Ook de combinatie van zorg en techniek kwam aan bod in de opstelling van de rolstoelbaan. Het brede aanbod gaf deelnemers een divers beeld van de techniek.

Technisch bedrijfsleven en onderwijs ontmoetten elkaar op donderdag 28 januari 2016
Op donderdag 28 januari 2016 namen technisch bedrijfsleven, onderwijs, overheid en brancheorganisatie een kijkje bij de Week van de Techniek. Namens het bestuur van Stichting TechNet Eemland heette Sjaak Vinke, directeur School voor Techniek van MBO Amersfoort de deelnemers welkom. Vervolgens wisselden de deelnemers ervaringen uit en er werden nieuwe contacten gelegd.

Over Stichting TechNet Eemland
Stichting TechNet Eemland is een samenwerking van technisch bedrijfsleven, onderwijs, brancheorganisaties en overheid met als doel het bevorderen van instroom in technisch onderwijs en bedrijfsleven in de regio Eemland. Stichting TechNet Eemland is verbonden aan Techniektalent.nu.

 Stichting TechNet Eemland organiseert regelmatig bijeenkomsten waar participanten elkaar kunnen ontmoeten en nieuwe werkwijzen ontwikkelen en delen. Voor meer informatie www.technet.nu (kring TechNet Eemland).

Over Wereld voor techniek
In het pand van De Wereld voor Techniek werken Bouwmensen, Installatie Werk Midden, Schilder^sCOOL en MBO Amersfoort intensief samen.. Er is directe kennisuitwisseling tussen onderwijs en bedrijfsleven. De praktijk staat centraal in alle technische opleidingen. Bouwmensen, InstallatieWerk Midden en Schilder^sCOOL zijn opleidingsbedrijven van de verschillende branches uit de gebouwde omgeving. Als vertegenwoordigers van het bedrijfsleven leveren zij input aan MBO Amersfoort om het onderwijs nog beter aan te laten sluiten op de praktijk.

Dé opleider in de
Elektro- en Installatietechniek
Webstation webdesignWordpress Development