Feest van de Techniek groot succes!

14 november 2016  |  Algemeen, Jongeren, Midden

Van drones en 3D-scans tot de werking van een elektriciteitskast en een gasleiding: het Feest van de Techniek was een groot succes! Afgelopen week zijn meer dan 1000 eerste- en tweedejaars vmbo-leerlingen van zes verschillende scholen meegenomen in de brede toepassingen van techniek. Meer dan 30 bedrijven op Industrieterrein Lage Weide verzorgden workshops en rondleidingen.

Techniek ervaren

Van het programmeren van online games en het besturen van een drone tot aan het bouwen van een eigen dockingstation en het monteren van een waterleiding; tijdens het Feest van het Techniek gebeurde dit allemaal.
Jeroen Kreijkamp, wethouder Onderwijs van de Gemeente Utrecht, sloot de week vrijdagmiddag feestelijk af. Drie leerlingen van het MAVO TIEN college boden hem een zelf gemonteerde metalen telefoonstandaard aan. Namens de Industrievereniging Lage Weide dankte Talitha van den Elst alle deelnemers en organisatoren voor hun inzet. “Laten we met zijn allen zien, dat techniek toekomst heeft en volop kansen biedt aan jong talent”. Het Feest van de Techniek zal volgend jaar weer plaatsvinden van 6 t/m 11 november 2017 met hopelijk nog meer deelnemers. Meer informatie is te vinden op de website van het Feest van de Techniek, www.feestvandetechniek.nl.

Tekort gekwalificeerd technisch personeel

Het Feest van de Techniek vond plaats om techniekonderwijs in de stadsregio Utrecht te stimuleren en tegelijkertijd de verbinding tussen (vmbo-)scholen en het bedrijfsleven te verstevigen. Deze kennismaking met techniek helpt leerlingen op positieve wijze na te denken over hun profielkeuze en een technische (vervolg)opleiding. Hiervoor hebben het ROC Midden Nederland, Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch InstallatieBedrijf, Installatiewerk Midden Nederland, Gemeente Utrecht, Economic Board Utrecht en Industrievereniging Lage Weide de handen ineengeslagen.

Dé opleider in de
Elektro- en Installatietechniek
webdesign development

Inschrijven voor een MBO opleiding bij IW

Ondanks alle maatregelen vanuit de overheid, is het gewoon mogelijk om je aan te melden voor een BBL opleiding bij IW. Zodra je aangemeld bent, wordt er contact met je opgenomen over de vervolg stappen.

AANMELDEN

Toch nog vragen?

Dat begrijpen wij heel goed! We helpen je graag verder. Verdeeld over heel Nederland hebben we IW collega’s werken die je precies kunnen vertellen hoe het eraan toe gaat in jouw regio. Ook in deze periode zijn we zowel per telefoon als online goed bereikbaar; bekijk de contact gegevens en bel of mail ons je vraag.

AL JE VRAGEN