Een news update van IW Brabant-Zeeland!

19 november 2021  |  Brabant-Zeeland

Als u dit leest zijn we in volle gang aan de slag en kijken samen met u uit naar de december maand.

Vooralsnog is het met corona behoorlijk onzeker. Natuurlijk zijn de beperkende maatregelen op iedereen van invloed, maar vooral onze jonge monteurs in opleiding (MIO’s) hebben daar zichtbaar last van (gehad).
Het is te merken dat het verlagen van de jeugdleeftijd van 21 naar 20 jaar – dus een volwassenloon op 21 jarige leeftijd in combinatie met de aangepaste CAO salaristabellen – veel onbegrip oproept bij de bedrijven. De tarieven worden daardoor voor de 21+ monteur in opleiding en de zij-instromer(s) te hoog. De onderhandelingen voor een nieuwe CAO Metaal en Techniek zijn nog steeds gaande, ondanks de schaarste op de arbeidsmarkt heeft IW aangegeven voor dit probleem een betere oplossing te willen.

Er zijn nog een aantal monteurs in opleiding te plaatsen, mocht uw bedrijf nog op zoek zijn naar iemand voor een leerwerkbaan dan is een belletje met uw contactpersoon van IW niet overbodig! Heeft u eens overwogen om via IW WorkForce te kiezen voor een zij-instromer? Via IW WorkForce vinden wij aankomende monteurs en leiden ze volledig op voor een technische werkplek. Wanneer het een passende match blijkt te zijn dan is het natuurlijk mogelijk om die kandidaat bij u indienst te laten treden. Neem voor meer informatie contact op met Anand Binda.

Op het gebied van cursussen en trainingen vanuit IW Contract Onderwijs, hebben wij u eerder geattendeerd op het project Nederland leert door. Vanuit de overheid is kenbaar gemaakt dat er begin 2022 een vervolgtraject komt. IW Brabant-Zeeland heeft zich hier op ingeschreven en het is nu wachten op de gunning. Zodra er meer informatie bekend is dan informeren wij u zo spoedig mogelijk. Ook de cursussen met betrekking tot de CO erkenning lopen volop evenals het Waterzijdig inregelen die wij in IW Veldhoven en IW Bergen op Zoom verzorgen.

Het jaarverslag over 2019 en 2020 is in verband met de corona situatie een aangepaste uitgave over twee jaar geworden. Een exemplaar hiervan wordt persoonlijk aan u overhandigd door uw IW contactpersoon en is uiteraard ook online beschikbaar.

Laten wij gezamenlijk er een goede laatste maand van het jaar maken, op naar 2022!!

Ton Gerritsen
Directeur IW Brabant-Zeeland

Dé opleider in de
Elektro- en Installatietechniek
Webstation webdesignWordpress Development