Het verhaal van Dion:

Een aanpakker die het roer omgooide!

Juist in een tijd waarin er veel onzekerheid is, bieden wij garantie op een baan in de allermooiste branche: elektrotechniek.
Hieronder lees je het verhaal van Dion: een jongen die helemaal klaar was met de schoolbanken en de overstap heeft gemaakt richting techniek. Hoe dit is gegaan? Dat lees, zie en hoor je hieronder.

‘’Ik zat niet goed op mijn plek: maar wat past dan wél bij me?’’

Helemaal klaar met de schoolbanken

“Ik ben Dion. Een jaar geleden had ik nooit verwacht dat ik nu een opleiding én baan in de elektrotechniek zou hebben. Eerst volgde ik een opleiding in de zorg, maar ik was echt helemaal klaar met de schoolbanken. Mijn ouders merkten aan me dat ik humeurig en niet gemotiveerd was en ook mijn verzuimuren logen er niet om. Ik heb samen met mijn ouders meerdere gesprekken gehad over het feit dat ik echt niet goed op mijn plek zat. Ze gaven aan mij volledig te ondersteunen in de zoektocht naar iets waar ik wél blij van zou worden. Één ding wist ik wel zeker: ik wil bezig zijn met mijn handen en nieuwe dingen leren door ze te doen!

‘’Ik wil bezig zijn met mijn handen en dingen leren door ze te doen!’’

Mijn ouders hebben me altijd gestimuleerd om een vak te leren. Zeker mijn pa, want hij zit zelf ook in de techniek. Ze lieten me inzien dat je hier je hele leven wat aan hebt en daardoor kwam het vak techniek snel om de hoek kijken. Via de open dag van het Horizon College (ROC) en IW kwam ik aanraking met dit vak en dat voelde meteen goed. Op de open dag was iedereen heel hartelijk. Wat mijn ouders en ik meteen merkten was het feit dat de mensen van IW met enorm veel passie over hun vak spraken: ze wisten hun enthousiasme goed over te brengen.”

‘’Mijn ouders hebben me altijd gestimuleerd om een vak te leren.’’

Een combinatie van werken, leren én baangarantie

“Vooral de combinatie tussen werken en leren mét baangarantie was wat me meteen aansprak. Ik besloot om me aan te melden voor een meeloopdag en dat beviel meteen supergoed. De instructeurs namen uitgebreid de tijd om alles duidelijk uit te leggen en ik mocht ook meteen aan de slag. Eigenlijk was het voor mij toen helemaal duidelijk: ik wil een overstap maken naar techniek. Vanwege het enthousiasme dat mijn ouders meteen bij me zagen, stonden zij volledig achter mijn keuze. Ze gaven aan dat ze de combinatie tussen werken en leren goed bij me vonden passen en de opleiding is ook nog eens in de buurt.”

‘’Werken en leren mét baangarantie, dat sprak me meteen aan!’’

Frezen, stopcontacten maken en lichten vervangen

“Nu ik al even bezig ben kan ik hardop zeggen dat ik echt goed op mijn plek zit. Ik moet iedere dag om 06.00 uur opstaan en dat vond ik in het begin erg pittig. Maar omdat ik weet dat iedere dag anders is doe ik het met plezier. De ene dag ben ik aan het frezen, dan stopcontacten aan het maken en dan weer lichten aan het vervangen; ik ben lekker aan het klussen en leer ik iedere dag weer wat nieuws. Daarbij geeft de structuur en regelmaat van het werken en leren mij ook rust en dat merken mijn ouders ook. Volgens hen is er weer rust in huis, ben ik weer gezellig en zien ze mij als persoon ook groeien. Voorheen nam ik nooit mijn verantwoordelijkheid en moesten mijn ouders overal achteraan zitten. Dat is nu totaal niet meer het geval: ik pak zelf mijn verantwoordelijkheid.”

Ouders: ‘’Er is weer rust en gezelligheid in huis.’’

De ervaringen van Harry, de leerlingbegeleider

“Je merkt aan Dion dat hij meer op zijn plek zit: hij is leergierig en heeft het naar zijn zin. Wij horen vanuit het leerbedrijf ook positieve verhalen over Dion dus dit is voor ons erg fijn om te horen. Daarbij is hij een echte aanpakker en daarom past het werken en leren goed bij zijn persoonlijkheid.

‘’Dion is een aanpakker en daarom past de combinatie werken met leren goed bij zijn persoonlijkheid.’’

Tijdens de open dag merkte ik al meteen dat Dion op een erg doelgerichte manier zijn vragen stelde: hij heeft lef en is communicatief sterk. Als leerlingbegeleider krijg ik daarom ook weer veel energie om hem te begeleiden.”

De ervaringen van Erik, de werkbegeleider

“Dion is erg leergierig en sociaal waardoor hij een fijne toevoeging is aan ons team. Wij zijn erg blij met de samenwerking met IW, omdat blijkt dat uit eigen opleiding de beste monteurs komen. Mede dankzij de samenwerking met IW krijgen wij ook meer aanwas in gemotiveerde vakmensen. Wij merken dat techniek onder jongeren niet altijd gezien wordt als een mooi vak en dat is zonde. Om deze reden zetten ook wij ons volledig in om gemotiveerde leerlingen zoals Dion te begeleiden in een overstap richting techniek.”

‘’Techniek mag onder jongeren meer gezien gaan worden als écht vak!’’

Onze speerpunten voor je op een rijtje:

  • Wij garanderen een baan, bieden een arbeidsovereenkomst bij IW voor de duur van de opleiding, conform de CAO met bijbehorende vakantiegeld en –dagen en betalen bovendien de opleidingskosten;
  • Wij geloven in praktijkgericht opleiden, daarom staat direct praktijkervaring opdoen bij een bedrijf in de regio centraal;
  • Wij bieden intensieve persoonlijke begeleiding van onze gepassioneerde leerlingbegeleiders/instructeurs en zorgen voor een professionele begeleiding bij het leerbedrijf;
  • Wij hebben een slagingskans van 90%;
  • Wij geven iedereen maar dan ook echt iedereen, een eerlijke kans.

Ondanks deze onzekere tijd is het belangrijk dat je vóór 1 mei je inschrijft voor een nieuwe opleiding.

Bekijk hier de hele film

Ben je ook klaar voor een mooie
toekomst in de techniek?
Meld je dan nu aan.

Twijfel je nog of wil je graag even
overleggen met ons? Dit kan altijd!
We helpen je graag met al je vragen.

Dé opleider in de
Elektro- en Installatietechniek
Webstation webdesignWordpress Development

Inschrijven voor een MBO opleiding bij IW

Ondanks alle maatregelen vanuit de overheid, is het gewoon mogelijk om je aan te melden voor een BBL opleiding bij IW. Zodra je aangemeld bent, wordt er contact met je opgenomen over de vervolg stappen.

AANMELDEN

Toch nog vragen?

Dat begrijpen wij heel goed! We helpen je graag verder. Verdeeld over heel Nederland hebben we IW collega’s werken die je precies kunnen vertellen hoe het eraan toe gaat in jouw regio. Ook in deze periode zijn we zowel per telefoon als online goed bereikbaar; bekijk de contact gegevens en bel of mail ons je vraag.

AL JE VRAGEN