De Wereld voor Techniek

22 februari 2016  |  Midden, Regionaal

De nieuwe locatie van de School voor Techniek, de Wereld voor Techniek, is op dinsdag 16 februari samen met wethouder Houwing, feestelijk geopend.

“Theorie en praktijk komen hier letterlijk samen”, aldus de wethouder. Zij feliciteerde de School voor Techniek en de bedrijven met de mooie samenwerking. Joop van den Ende heeft voor deze gelegenheid een videoboodschap opgenomen, hij kon helaas niet persoonlijk aanwezig zijn. Van den Ende heeft vroeger de opleiding tot timmerman gevolgd en heeft hier nog dagelijks profijt van, ook al is hij totaal iets anders gaan doen. Hij besloot zijn videoboodschap met de woorden “een technische opleiding brengt je verder”.
De officiële openingshandeling werd verricht door leden van het bouwteam van de opleidingsbedrijven en MBO Amersfoort. Het bouwteam was verantwoordelijk voor de verbouwing van de hal en kantoor. Door samen te werken vormden zij van puzzelstukken een foto van het nieuwe pand.

Bij de opening waren relaties, medewerkers en leerlingen van MBO Amersfoort en de opleidingsbedrijven aanwezig.

De Wereld voor Techniek is een samenwerking van MBO Amersfoort en de opleidingsbedrijven: Bouwmensen, Schilder^sCool en InstallatieWerk Midden. In dit moderne gebouw worden jongeren opgeleid tot vakbekwame technici in de verschillende disciplines. Omdat theorie en praktijk bij elkaar komen volgen de leerlingen op één plek onderwijs en zijn de lijntjes tussen het MBO en de opleidingsbedrijven kort.

‘Een leven lang leren’ staat centraal in de Wereld voor Techniek. Dat houdt in dat voor ervaren vakmensen de Wereld voor Techniek ook zeer interessant is. Zij kunnen cursussen en trainingen volgen om zich (nog verder) te verdiepen in hun vak of om nieuwe technieken te leren.

Daarnaast is het gezamenlijk doel van de bedrijven en de school om zoveel mogelijk jongeren in de regio kennis te laten maken met techniek en vooral de verschillende disciplines binnen de techniek sector.

Website MBO Amersfoort

Dé opleider in de
Elektro- en Installatietechniek
webdesign development