Warmtepompinstallaties: Installeren

Duur: 2 dagen
Richting: Duurzame Energie
Tarief: €550,- (excl. BTW)

Doelstelling
De vraag naar warmtepompen gaat op korte termijn absoluut stijgen! Werkt u op dit moment als cv-installateur of onderhoudsmonteur en krijgt u steeds meer te maken met warmtepompen? Dan is deze training bedoeld voor jou! Na de training Warmtepompinstallaties installeren bent u in staat om warmtepompen (ook in hybride installaties!) op een veilige en correcte manier te installeren. U bent in staat de complete warmtepomp, appendages en afgiftesysteem te controleren. Ook kent het daadwerkelijk aansluiten op de bron geen geheimen meer voor u. Voorkennis: * Kennis van de koelkringloop en de werking van een warmtepomp * Kennis van de verschillende soorten warmtepompsystemen en hoe deze zijn opgebouwd * De belangrijkste componenten van een warmtepompsysteem kunnen herkennen en de werking verklaren Practicum: Deze training is een afwisseling van theorie en praktijk. Je gaat in ons practicum daadwerkelijk aan de slag en oefent op realistische praktijkopstellingen. Afronding: Aan deze training is geen examen verbonden. Wel is er een toets moment om de doelstelling te beoordelingen. Na behoren de training te hebben gevolgd ontvangt de deelnemer een certificaat van IW Nederland.

Inhoud
In de training komen de volgende onderwerpen aan bod: •Veilig werken •Controleren van de warmtepomp en de appendages •Controle van het afgiftestysteem en bron •Controle van de aansluitmaterialen •Aansluiten van de bron •Aansluiten van de bron (TSA) op de warmtepomp op het afgiftesysteem •Elektrisch aansluiten van de warmtepomp •Afsluiting met eventueel advies voor vervolgcursus Practicum: Deze training is een afwisseling van theorie en praktijk. Je gaat in ons practicum daadwerkelijk aan de slag en oefent op realistische warmtepomp praktijkopstellingen.


Subsidie
Na afloop van de activiteit wordt de presentielijst, evaluatieformulier en het certificaat/diploma naar u toegestuurd. Deze documenten geven u de mogelijkheid om in aanmerking te komen voor de subsidie betreffend de Ontwikkelingsstimulering (OSR of OSR Specifiek) van OTIB. Afhankelijk van uw bedrijfssituatie kan deze subsidie oplopen tot het volledige cursusbedrag.

Cursusgroepen/Maatwerk
IW Contract Onderwijs verzorgt deze training desgewenst ook voor groepen. De training wordt dan uitgevoerd op een tijdstip en plaats die u het beste schikt. Het programma kan worden afgestemd op de specifieke situatie en de risico’s in een bepaalde branche.

Lunch
Tijdens de trainingen verzorgen wij koffie/thee, tevens bieden wij een lunch aan.

Getuigschrift
Aan deze cursus is geen examen verbonden. Wel hebben wij een toets moment, om vastgestelde doelstelling te beoordelen. Na behoren deze cursus te hebben gevolgd, ontvangt de deelnemer een getuigschrift van InstallatieWerk Nederland.


← Terug naar overzicht cursusaanbod

Richting

Duurzame Energie

Tarief

€ 550 (excl. BTW)

Duur

2 dagen

Kies een locatie & weeknummer

U kunt uw eigen voorkeur aangeven en dan nemen wij contact met u op om uw wensen te bespreken.

Contact
Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op.

079 - 32 91 290

Contact

Dé opleider in de
Elektro- en Installatietechniek
webdesign development