NEN 3140 VP

Duur: 1 dag
Richting: Arbo, Veiligheid en Regelgeving
Tarief: €295,- (excl. BTW)

Doelstelling
Het opleiden van medewerkers tot Vakbekwaam Persoon volgens de NEN 3140, ook wel VP NEN 3140 genoemd. Een vakbekwaam persoon in het kader van de NEN 3140 is een persoon met een elektrotechnische vooropleiding of een ervaring die hiermee vergelijkbaar is. Medewerkers die door de werkgever worden aangesteld als Vakbekwaam persoon in het kader van de NEN 3140 kunnen complexere elektrotechnische werkzaamheden uitvoeren zoals het bijplaatsen van groepen in installaties, het uitvoeren van onderhoud aan elektrische installaties. Kortom de VP-er NEN 3140 is een vakman op NEN 3140 en elektrotechnisch gebied.

Inhoud
Elektrotechnische gevaren en ongelukken * Elektrotechnische gevaren * Elektrocutie * Kortsluiting * Voorkomen van kortsluiting Elektrotechnische bedrijfsvoering en wetgeving * Wetgeving en historie * Arbowetgeving * De NEN 3140 Veilig werken door deskundig personeel / procedures en PBM’s * Inleiding * Personeel * Periodieke instructie * Werk- en onderhoudsprocedures * Spanningsloos werken volgens NEN 3140 * Toestemming om met de werkzaamheden te mogen beginnen * Werken in de nabijheid van actieve delen Werken met een werkvergunning en schakelbericht * Veiligheidsprocedures volgens NEN 3140 * Werkvergunningen en werkzaamheden aan laagspanningsinstallaties * Schakelbrief / schakelbericht of bijlage schakelhandleidingen * Het vervangen van een defecte wanddontactdoos * Werkzaamheden aan een verdeler


Subsidie
Na afloop van de activiteit wordt de presentielijst, evaluatieformulier en het certificaat/diploma naar u toegestuurd. Deze documenten geven u de mogelijkheid om in aanmerking te komen voor de subsidie betreffend de Ontwikkelingsstimulering (OSR of OSR Specifiek) van OTIB. Afhankelijk van uw bedrijfssituatie kan deze subsidie oplopen tot het volledige cursusbedrag.

Cursusgroepen/Maatwerk
IW Contract Onderwijs verzorgt deze training desgewenst ook voor groepen. De training wordt dan uitgevoerd op een tijdstip en plaats die u het beste schikt. Het programma kan worden afgestemd op de specifieke situatie en de risico’s in een bepaalde branche.

Lunch
Tijdens de trainingen verzorgen wij koffie/thee, tevens bieden wij een lunch aan.

Getuigschrift
Aan deze cursus is geen examen verbonden. Wel hebben wij een toetsmoment om vastgestelde doelstelling te beoordelen. Na behoren deze cursus te hebben gevolgd, ontvangt de deelnemer een getuigschrift van InstallatieWerk Nederland.


← Terug naar overzicht cursusaanbod

Richting

Arbo, Veiligheid en Regelgeving

Tarief

€ 295 (excl. BTW)

Duur

1 dag

Kies een locatie & weeknummer

U kunt uw eigen voorkeur aangeven en dan nemen wij contact met u op om uw wensen te bespreken.

Contact
Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op.

079 - 32 91 290

Contact

Dé opleider in de
Elektro- en Installatietechniek
webdesign development