Basis Installatietechniek

Duur: 5 dagen
Richting: Installatietechniek
Tarief: €1165,- (excl. BTW)
Niveau: 2

Doelstelling

In de Installatietechniek wordt vaak de drinkwaterleiding van koperen buis gemaakt – dat geld ook voor de gasleiding – wanneer deze in zicht komt is het van belang dat deze goed en op maat nauwkeurig gemonteerd wordt. Hiervoor moet je in staat zijn de koperen buis juist te kunnen buigen / op maat te kunnen inkorten en alle verbindingen moeten een goede uitstraling hebben en van goed kwaliteit zijn. Maar daarnaast is efficiëntie en besparing van materiaal net zo belangrijk!

Inhoud

* Intro gesprek met de docent (wat willen we bereiken).
* Materiaalkennis – Gereedschap kennis en Veiligheid.
* Tekeninglezen en Symbolenkennis.
* Koperbuis bewerken.
* Snijden en afbramen.
* Verbindingstechnieken – Solderen / Knellen en Persen.
* PVC bewerken.
* Afvoersystemen – Verlijmen en Monteren.
* Monteren van sanitair.
* Meerlagenbuis t.b.v. water- en gasleidingen.
* CV techniek en Radiatoren.
* Opbouw Gastoestellen.
* Afsluiting met eventueel advies voor vervolgcursus.


Subsidie
Na afloop van de activiteit wordt de presentielijst, evaluatieformulier en het certificaat/diploma naar u toegestuurd. Deze documenten geven u de mogelijkheid om in aanmerking te komen voor de subsidie betreffend de Ontwikkelingsstimulering (OSR of OSR Specifiek) van OTIB. Afhankelijk van uw bedrijfssituatie kan deze subsidie oplopen tot het volledige cursusbedrag.

Cursusgroepen/Maatwerk
IW Contract Onderwijs verzorgt deze training desgewenst ook voor groepen. De training wordt dan uitgevoerd op een tijdstip en plaats die u het beste schikt. Het programma kan worden afgestemd op de specifieke situatie en de risico’s in een bepaalde branche.

Lunch
Tijdens de trainingen verzorgen wij koffie/thee, tevens bieden wij een lunch aan.

Getuigschrift
Aan deze cursus is geen examen verbonden. Wel hebben wij een toets moment, om vastgestelde doelstelling te beoordelen. Na behoren deze cursus te hebben gevolgd, ontvangt de deelnemer een getuigschrift van InstallatieWerk Nederland.


← Terug naar overzicht cursusaanbod
Dé opleider in de
Elektro- en Installatietechniek