Actuele cursusaanbod van IW Zuid-Holland

De cursussen van IW Zuid-Holland komen in aanmerking voor het STAP budget.

Warmtepompinstallaties: Installeren

Je leert om warmtepomp (ook hybride installaties) op een efficiënte manier te installeren. Ook kent het daadwerkelijk aansluiten op de bron geen geheim meer voor u.
Let op: Deze cursus bevat geen praktijkhandelingen maar de werkzaamheden worden gesimuleerd uitgevoerd.

DATA & LOCATIE

2022:
25-11 Dordrecht
16-12 Dordrecht

2023:
27-01 Dordrecht
24-02 Dordrecht
10-03 Dordrecht

DUUR & KOSTEN

2 dagen: € 662,- exclusief BTW

Warmtepompinstallaties: Een advies op maat

Heb jij klantcontact en wil je het juiste advies geven over warmtepompen? Deze training is dan zeer geschikt voor jou! In 2 dagen krijg je de skills om het juiste advies te geven. De training is onmisbaar voor iedereen die klantcontact heeft; van installatiemonteur, vertegenwoordiger en voor de binnendienst medewerker.

Na het afronden van de training Warmtepompinstallaties “een advies op maat” ben je op de hoogte van de verschillende factoren die een rol spelen in de keuze van een warmtepomp. Naast technische basisinformatie over de warmtepomp krijg je inzicht in de rol die je hebt als adviseur. Kortom, je bent in staat een goed en betrouwbaar advies te geven. Er is geen examen verbonden aan deze training. Wel ontvang je, als de training naar behoren is gevolgd, een certificaat van IW Nederland.

DATA & LOCATIE

2022:
11-11 Dordrecht

2023:
13-01 Dordrecht
17-02 Dordrecht
23-03 Dordrecht

DUUR & KOSTEN

2 dagen: € 662,- exclusief BTW

CO- erkenning praktijk examen combi profiel

Dit examenprogramma leidt tot een Bewijs van Vakmanschap van een individuele medewerker. Een installatiebedrijf heeft een dergelijk Bewijs van Vakmanschap nodig om gecertificeerd te kunnen worden in het kader van de wettelijke regeling voor certificering van werkzaamheden aan gasverbrandingsinstallaties. Lees hier meer over de Kwaliteitsregeling Koolmonoxidepreventie.

Het officiële, door de branche erkend, traject bestaat uit twee delen. Allereerst het vaststellen van uw kennis doormiddel van de Theorietoets en ten tweede het toetsen van vaardigheden doormiddel van een Praktijkexamen. Je dient eerst de Theorietoets positief te hebben afgesloten, voordat je mag deelnemen aan het Praktijkexamen. Bij goed gevolg van de Theorietoets en het Praktijkexamen ontvang je een Bewijs van Vakmanschap waarmee je jou vakbekwaamheid kunt aantonen. Tevens wordt je vakmanschap geregistreerd in het centraal register.

Wil je een indicatie van je kennisniveau voordat je de officiële theorietoets gaat doen, dan adviseren wij je eerst vrijblijvend en zonder kosten de Zelftest te doen.

DATA & LOCATIE

2022:
12-12 Rijswijk
13-12 Rijswijk

2023:
09-01 Rijswijk
10-01 Rijswijk
16-01 Rijswijk
17-01 Rijswijk

DUUR & KOSTEN

1 dag: € 637,- exclusief BTW

Examentraining Praktijkexamen CO installeren

Per 01-01-2023 wordt CO-certificering verplicht voor alle bedrijven en technici die werken aan gasverbrandingstoestellen. Om te mogen werken aan gasverbrandingsinstallaties, moet je als bedrijf gecertificeerd worden. Een van de voorwaarden is dat het vakmanschap van de monteur(s) aantoonbaar moet zijn. Dat is mogelijk door het met succes afsluiten van de Theorietoets CO en het Praktijkexamen CO.

Tijdens de tweedaagse training ter voorbereiding op het Praktijkexamen CO Installeren leer je hoe je de vorming en het vrijkomen van koolmonoxide bij een cv-ketel installatie voorkomt. Je weet na afloop wat belangrijke aandachtspunten zijn bij het monteren een cv-ketel, rookgasafvoerkanalen, luchttoevoer en ventilatie.

DATA & LOCATIE

2023:
04-01
18-01
01-02
15-02
01-03

DUUR & KOSTEN

2 dagen: € 662,- exclusief BTW

Dé opleider in de
Elektro- en Installatietechniek
Webstation webdesignWordpress Development