STAP-budget Stappenplan

Heb jij een interessante opleiding van IW Zuid-Oost gezien? Dan kun je die nu misschien wel bijna gratis volgen, je hoeft er alleen het STAP-budget voor aan te vragen. Hieronder leggen we je stap voor stap uit hoe je dat doet.

1.

Je ziet een interessante cursus die je bij IW Zuid-Oost met STAP-subsidie wil volgen. Voor alle aangeboden cursussen (m.u.v. VCA) van IW Zuid-Oost kun je STAP-subsidie aanvragen, mits de startdatum van de cursus minimaal 4 weken is NA aanvraagdatum STAP subsidie.

De aanvraagdatums zijn als volgt:
2 januari 2023, 1 maart 2023, 1 mei 2023, 3 juli 2023, 4 september 2023, 1 november 2023

2.

Je meld je aan via de knop aanmelden voor de cursus van je keuze op www.iwnederland.nl/cursus. Vul het aanmeldformulier in en vink de optie ‘Ik maak gebruik van STAP-subsidie’ aan.

3.

Wij maken een STAP-aanmeldbewijs en sturen deze naar jou per e-mail.

4.

Je vraagt zelf STAP-budget aan via www.uwv.nl/stap. Bij je aanvraag voeg je het STAP-aanmeldingsbewijs toe.

5.

Het UWV beoordeelt of je recht hebt op de STAP-subsidie. Je ontvangt binnen vier weken na aanvraag bericht over de afhandeling van jouw aanvraag.

6.

Je ontvangt een akkoord of afwijzing van het UWV.

LET OP: Wij worden automatisch geïnformeerd als je recht hebt op STAP budget. Wordt jouw aanvraag afgewezen? Dan moet je dit zelf aan ons doorgeven. Je kan vervolgens indien gewenst de cursus kosteloos annuleren, mits je dit minimaal 4 weken voor de start van de cursus per e-mail aan ons doorgeeft via b.gielkens@iwnl.nl Indien wij niks van je vernemen zal het gehele cursusbedrag in rekening worden gebracht.

7.

Is jouw aanvraag goedgekeurd? Dan vergoed de overheid aan IW Zuid-Oost het subsidiabele bedrag. Het eventueel resterend bedrag factureren wij naar jou.

8.

Je ontvangt alle informatie en eventuele voorbereiding voor de scholingsactiviteit en volgt deze bij ons op locatie.

9.

Na afronding van de cursus ontvang je van ons een bewijs van deelname.

Dé opleider in de
Elektro- en Installatietechniek
Webstation webdesignWordpress Development