Cheques voor opleiden via InstallatieWerk!

5 juli 2017  |  Achterhoek-Rivierenland, Regionaal

Een aantal jaar geleden tijdens de crisis werden er veel minder vakkrachten opgeleid. Ondanks die economisch mindere tijden, zijn de bedrijven samen met Opleidingsbedrijf InstallatieWerk wel leerling-monteurs blijven opleiden. Diverse bedrijven zagen de noodzaak en hebben een leerarbeidsplaats beschikbaar gesteld aan een of meerdere leerling-monteurs.

Hiervoor zijn ze tijdens de Algemene Ledenvergadering van InstallatieWerk Achterhoek Rivierenland beloond. Zij hebben daarvoor een mooie cheque ontvangen. Dit werd mogelijk gemaakt door subsidie vanuit het Sectorplan van OTIB. Het sectorplan bevat dertien maatregelen om werkgelegenheid te stimuleren en behoud van vakmanschap te waarborgen. Het gaat om maatregelen gericht op stimuleren van de mobiliteit, behoud van vakkrachten, vergroten arbeidsinstroom en vergroten van de duurzame inzetbaarheid. OTIB is het Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch Installatie Bedrijf. Zij ondersteunt werkgevers en werknemers uit de branche bij het (verder) ontwikkelen van hun kennis en vakmanschap. Ook wil OTIB jong en oud kennis laten maken met de branche. Tijdens de Algemene Ledenvergadering werd nog eens extra duidelijk dat het van belang is dat de branche de krachten moet bundelen om ook in de toekomst de branche van voldoende vakmensen te kunnen voorzien.

“Opleiden doen we samen!”

Opleidingsbedrijf InstallatieWerk Achterhoek Rivierenland is het opleidingsbedrijf voor de installatie– en elektrotechniek.
Samen met de installatie – en elektrotechnische bedrijven uit de regio leiden ze leerling-monteurs op voor de branche.

Op de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering op 3 april jl. bij van der Valk in Duiven werden aan ruim 60 installatiebedrijven cheques uitgereikt met een totale waarde van 165.000 euro!

Op de foto reikt Ron van Stralendorff (directeur InstallatieWerk Achterhoek Rivierenland) de cheque uit aan Bert Dijkman (directeur Ordelman & Dijkman).

Dé opleider in de
Elektro- en Installatietechniek
Webstation webdesignWordpress Development