Centrum voor Top Techniek wint Onderwijsprijs Zeeland!

21 november 2018  |  Brabant-Zeeland, Geen categorie

  • De Onderwijsprijs Zeeland voor het voortgezet onderwijs is gewonnen door het Centrum voor Top Techniek (CTT)! Ruud Eggermont, verantwoordelijk voor de onderwijskundige aansturing van het CTT, mocht hiervoor de bronzen olifant in ontvangst nemen. Op 27 maart 2019 mag het CTT de provincie Zeeland vertegenwoordigen bij de finale van de Nationale Onderwijsprijs in Leiden. En daar zijn wij, als IW Brabant-Zeeland én partner van CTT, trots op!

Van krimp naar kansen
Zeeuws-Vlaanderen is een krimpregio met alle gevolgen van dien. Terugloop van leerlingen waardoor het voortbestaan van opleidingen twijfelachtig wordt. Gevolg verminderd aanbod van goed opgeleid personeel voor het bedrijfsleven. Kortom de leefbaarheid van Zeeuws-Vlaanderen is in het geding.
Om een antwoord te geven op de krimp hebben alle belanghebbenden de handen ineengeslagen om tot een duurzame oplossing te komen. Het CTT is dan ook het resultaat van een uniek samenwerkingsverband tussen de scholen voor voortgezet onderwijs in Zeeuws-Vlaanderen, het Lodewijk College uit Terneuzen, het Reynaert College uit Hulst, het Zwin College uit Oostburg en Scalda, school voor middelbaar beroepsonderwijs.
In nauwe samenwerking met bedrijfsopleidingen, overheden en bedrijfsleven is in eerste instantie de Vakmanschapsroute CTT vormgegeven. Een doorlopende leerlijn vmbo-mbo in de techniek die afgesloten wordt met een mbo-diploma. Tegelijkertijd werd een fysieke omgeving gerealiseerd om de relatief dure technische opleidingen duurzaam te garanderen, waarbinnen de doorlopende leerlijn zichtbaar werd. Dat heeft geresulteerd in een modern, goed uitgerust Centrum voor Top Techniek.

Het juryrapport
“Techniekprojecten schieten als paddenstoelen uit de grond. Dit project zet echter alles in de schaduw. Het probleem is bekend: Er worden te weinig vakmensen opgeleid. Individuele scholen hebben nauwelijks nog de mogelijkheid om een goede leeromgeving aan te bieden. Het Centrum voor Top Techniek biedt die mogelijkheid wel, dankzij de samenwerking tussen de scholen, maar ook door de betrokkenheid van alle gemeenten in de regio en het bedrijfsleven.
Het CTT pakt het groots en meeslepend aan rond centrale thema’s als professionalisering, onderzoek, kennis, samenwerking en innovatie. Wie het geheel overziet, raakt onder de indruk van de zeer doordachte en brede opzet, de heldere visie en de buitengewoon professionele aanpak. Het project blijft volop in beweging en kan een krachtige uitstraling hebben naar andere regio’s”.

Onderwijsprijs
Initiatiefnemer van de Nationale Onderwijsprijs is het Instituut voor Nationale Onderwijs Promotie (INOP). De tweejarige prijs is in 1993 ingesteld om de creatieve kanten van het Nederlands onderwijs voor het voetlicht te brengen. In alle provincies wordt een provinciale onderwijsprijs uitgereikt.

Dé opleider in de
Elektro- en Installatietechniek
Webstation webdesignWordpress Development

Inschrijven voor een MBO opleiding bij IW

Ondanks alle maatregelen vanuit de overheid, is het gewoon mogelijk om je aan te melden voor een BBL opleiding bij IW. Zodra je aangemeld bent, wordt er contact met je opgenomen over de vervolg stappen.

AANMELDEN

Toch nog vragen?

Dat begrijpen wij heel goed! We helpen je graag verder. Verdeeld over heel Nederland hebben we IW collega’s werken die je precies kunnen vertellen hoe het eraan toe gaat in jouw regio. Ook in deze periode zijn we zowel per telefoon als online goed bereikbaar; bekijk de contact gegevens en bel of mail ons je vraag.

AL JE VRAGEN