Technet Eemland organiseert Week van de Techniek 22-26 januari 2018 Amersfoort

21 december 2017  |  Algemeen, Midden, Regionaal

 

PERSBERICHT

20-12-2017, Amersfoort

Technet Eemland organiseert:

De Week van de Techniek  –  22-26 januari 2018

Techniek is overal. Niet alleen in de bouw en industrie, maar juist ook in de gewone, dagelijkse zaken speelt techniek een hoofdrol.

Het belang van techniek, de impact van techniek op de toekomst van jongeren en de grote vraag naar technische vakkrachten staat centraal bij de Week van de Techniek.

Ruim 1500 VMBO leerlingen uit Eemland maken kennis met de mogelijkheden van leren en werken in de techniek
Van maandag 22 januari tot en met vrijdag 26 januari 2018 organiseert Stichting TechNet Eemland de Week van de Techniek. Ruim 1500 VMBO leerlingen uit deze regio nemen deel aan dit programma waarin zij kennismaken met de veelzijdigheid van techniek. Gastlocatie is de Wereld voor Techniek in Amersfoort.

Zelf aan de slag – 22 – 26 januari 2018
VMBO leerlingen gaan zelf, actief aan de slag met toepassingen in de techniek. Tijdens een 1,5 uur durend programma nemen zij deel aan diverse workshops. Er is keuze uit o.a. productietechnieken in de metaal, het construeren en ontwerpen van een gebouw, het ontwikkelen van een lamp, innovatie met brandstof en installatietechniek, virtual reality, schilderen, slimme technieken met domotica, het maken van een digitale dobbelsteen, laboratorium- en procestechniek, de werking van een motor en het effect van transport en logistiek. Ook de combinatie van zorg en techniek komt aan bod met de zorgrobot Zora.

Techniek is jouw toekomst – 25 januari 2018
Jongeren tussen de 12 en 16 jaar kunnen samen met hun ouders de veelzijdigheid van techniek ontdekken op donderdag 25 januari, 17.00 – 20.00 uur. Naast de workshops, kunnen ze hun kennis testen bij de quiz en zich laten inspireren bij de lezing De invloed van Techniek op jouw toekomst. Remco Swaab, directeur van Bouwbedrijf A. Huurdeman neemt bezoekers mee in de veranderingen van het technisch bedrijfsleven. Gratis entree, aanmelden is niet nodig. Wereld voor Techniek, Hardwareweg 15, Amersfoort.

Techniek van trend naar praktische actie – woensdag 24 jan 2018
De samenwerkende organisaties van Stichting TechNet Eemland gaan op woensdagochtend 24 januari tijdens de ontbijtbijeenkomst aan de slag met de praktische vertaalslag.

Hoe doe je dat nu? Instroom bevordering van toekomstig vakmanschap vanuit een krachtige samenwerking bedrijfsleven, mbo, vmbo.

Trendontwikkelaar en (v)mbo adviseur Adri Pijnenburg gaat samen met deelnemers aan de slag met concrete voorbeelden in de samenwerking tussen bedrijfsleven, mbo en vmbo en techniek.

Geïnteresseerden uit het technisch bedrijfsleven, onderwijs, overheid en brancheorganisaties zijn op woensdag 24 januari 2018  van 7.30 tot 9.00 uur van harte welkom. Locatie: Wereld voor Techniek, Hardwareweg 15, Amersfoort.

Er zijn geen kosten verbonden aan de bijeenkomst. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar techniek@techneteemland.nl

Organisator: Stichting TechNet Eemland, locatie: Wereld voor Techniek, Hardwareweg 15  te Amersfoort, meer informatie mail naar techniek@techneteemland.nl of bel met Marleen Schrijver 06-546 93 592

Over Stichting TechNet Eemland
Stichting TechNet Eemland is een samenwerking van technisch bedrijfsleven, onderwijs, brancheorganisaties en overheid  met als doel het bevorderen van instroom in technisch onderwijs en bedrijfsleven in de regio Eemland. Stichting TechNet Eemland is verbonden aan Techniektalent.nu.

Stichting TechNet Eemland organiseert regelmatig bijeenkomsten waar participanten elkaar kunnen ontmoeten en nieuwe werkwijzen ontwikkelen en delen. Er is uitwisseling op het gebied van stageplaatsen, gastlessen en bedrijfsbezoeken. Voor meer informatie www.techneteemland.nl

Over Wereld voor Techniek
In het pand van De Wereld voor Techniek werken Bouwmensen, Installatie Werk Midden, Schildersvakopleiding en MBO Amersfoort intensief samen. Er is directe kennisuitwisseling tussen onderwijs en bedrijfsleven. De praktijk staat centraal in alle technische opleidingen. Bouwmensen, InstallatieWerk Midden en Schildersvakopleiding zijn opleidingsbedrijven van de verschillende branches uit de gebouwde omgeving. Als vertegenwoordigers van het bedrijfsleven leveren zij input aan MBO Amersfoort om het onderwijs nog beter aan te laten sluiten op de praktijk.

De Week van de Techniek is van maandag tot en met vrijdag van 9.00 – 15.45 uur.

http://www.techneteemland.nl/nieuws/2017/programma-week-van-de-techniek

Voor meer informatie kijk op / volg ons op

Website: www.techneteemland.nl
Facebook: www.facebook.com/Stichting-TechNet-Eemland
Twitter: @techneteemland

 

Dé opleider in de
Elektro- en Installatietechniek
Webstation webdesignWordpress Development