IW Actueel

Goede voortekenen

Voorwoord nieuwsbrief februari

We zijn inmiddels weer gestart met een nieuw jaar en de voortekenen geven aan dat het wel eens een aardig jaar zou kunnen worden. De Open dagen op de ROC’s zijn alweer achter de rug en de aanmeldingen stellen ons niet teleur.

De bij ons aangesloten bedrijven geven aan dat ze weer ruimte hebben om leerlingen een werkplek te bieden; langzaam maar zeker gaat het weer een beetje beter. De nieuwe cao die de bedrijven met de werknemers hebben afgesproken, maakt het wel lastig voor de heel jonge leerlingen omdat hun salaris in het tijdsbestek van een jaar ruim 10% wordt verhoogd. Kennelijk vindt de branche het belangrijk om deze jongeren extra te belonen, ik hoop dat de bedrijven deze jongeren de kansen blijven bieden die ze verdienen.

Na veel gesprekken hebben we eind 2015 met terugwerkende kracht de activiteiten overgenomen van de Eigen Vakschool, daarover meer in deze nieuwsbrief. Er hebben zich ook wijzigingen voor gedaan in het Contract Onderwijs, onze activiteit die zich bezig houdt met cursussen en trainingen. De verschillende IW bedrijven hebben de handen in één geslagen en ervoor gekozen om deze activiteiten van een landelijke sturing te voorzien. Stefan Adriaansen, de man verantwoordelijk voor Contract Onderwijs binnen Brabant-Zeeland, is gevraagd deze taak op zich te nemen. Hij heeft dit inmiddels vanaf 1 september voortvarend opgepakt. Het landelijk uitvoeren van de training en certificering van OKCV is daar een goed voorbeeld van. Binnen IWBZ worden zijn taken overgenomen door Toine Bastings.

Wij gaan ons de komende weken weer concentreren op de nieuwe potentiele instroom, dus mocht u als bedrijf (specifieke) wensen hebben met betrekking tot nieuwe leerlingen, laat het ons weten.

Ik wil hier tenslotte gebruik maken van de gelegenheid om u uit te nodigen voor de participantenvergadering op 29 maart. Wij zullen de vergadering combineren met een bezoek aan de voorstelling ‘Nieuwe vrienden’ in Breda. U wordt hierover binnenkort uitvoerig geïnformeerd.

Ik wens ons allen een vruchtbaar jaar toe en laten we vooral niet vergeten ervan te genieten!!

WordPress development door Webstation