11 en 12 mei 2017: nationale finale techniekwedstrijden bij InstallatieWerk Brabant-Zeeland in Den Bosch

18 mei 2017  |  Algemeen, Bedrijven, Jongeren, Noord, Oost & Flevoland

Zes studenten van verschillende mbo-scholen streden op 11 en 12 mei om de titel beste sanitaire- en verwarmingstechnicus en nog eens zes andere studenten om de titel beste elektrotechnicus gebouwen tijdens de nationale finale van Skills Heroes vakwedstrijden, editie 2016-2017. De finales vonden plaats bij InstallatieWerk te Den Bosch. Samen met WorldSkills Netherlands organiseerde InstallatieWerk deze finales.

Vakmanschap
De vakwedstrijden zijn voor de technische installatiebranche een stimulans voor excellentie in vakmanschap. Tijdens de nationale finales in Den Bosch streden de mbo-talenten twee dagen lang. Ze voerden opdrachten uit in hun vakgebied die werden beoordeeld door experts uit onderwijs en bedrijfsleven. Meedoen aan de vakwedstrijden betekent voor de studenten dat zij een bijzondere leerervaring krijgen die goed is voor de vakmanschapsontwikkeling en de persoonlijke vorming.

Winnaars
Erik Klinkerberg van het Alfa College en werkzaam bij De Groot Installatiegroep werd de beste elektrotechnicus gebouwen.

Julian van Lohuizen werd de winnaar van de finale sanitaire- en verwarmingstechnicus. Julian volgt zijn opleiding op het Deltion College, is een leerling van InstallatieWerk Noord, Oost en Flevoland en werkzaam bij Elders Totaalinstallateur in Raalte.

Wereldkampioenschap in Abu Dhabi
Julian van Lohuizen werd Nederlands kampioen met de prachtige score van 555 punten. Daarmee  kwalificeerde hij zich voor het WK voor beroepen dat in oktober in Abu Dhabi gehouden wordt. Hij zal daar als vertegenwoordiger van Nederland de strijd aangaan om de titel ‘beste sanitaire- en verwarmingstechnicus’ van de wereld.

Wij wensen hem daarbij alle succes.

 

Dé opleider in de
Elektro- en Installatietechniek
webdesign development

Inschrijven voor een MBO opleiding bij IW

Ondanks alle maatregelen vanuit de overheid, is het gewoon mogelijk om je aan te melden voor een BBL opleiding bij IW. Zodra je aangemeld bent, wordt er contact met je opgenomen over de vervolg stappen.

AANMELDEN

Toch nog vragen?

Dat begrijpen wij heel goed! We helpen je graag verder. Verdeeld over heel Nederland hebben we IW collega’s werken die je precies kunnen vertellen hoe het eraan toe gaat in jouw regio. Ook in deze periode zijn we zowel per telefoon als online goed bereikbaar; bekijk de contact gegevens en bel of mail ons je vraag.

AL JE VRAGEN